Vad är Bank uttalanden?

Kontoutdrag är rekord som sammanställts av en bank för att visa objekt som balans och verksamhet i kontot. Det är vanligt att de flesta människor med kontroll konton till ett månatligt kontoutdrag. De med sparkonton kan få uttalanden mindre ofta, och många bara får en kvartalsvis rekord. Det brukade vara så att många banker skickas endast sådana poster ut var tredje månad eller ännu mer sällan, men nu är de flesta människor är beroende av tittar på en månatlig rapport balans som kontroll och andra aktiva konton. Det finns flera funktioner som mest kontoutdrag besitter. Dessa kan omfatta en början och slut balans. En månadsutdrag förmodligen skulle visa vad balansen var i början och slutet av månaden registreras. Detta betyder inte att det är helt korrekt eller överensstämmer med nuvarande balansen, eftersom de flesta människor inte kommer att få sina uttalanden förrän ett par dagar efter det inspelade är slut. Nytt på kontot som insättningar eller uttag kan snabbt ändra slutar balans.

De flesta rapporterna också listar alla transaktioner som skett på kontot och det datum då de inträffade. Transaktioner omfattar insättningar, uttag, bankomatuttag, ATM inköp, kontroll skriven på kontot, och de månatliga avdrag från kontot för betalningar till andra företag plus eventuella bankavgifter och avgifter. Ibland kommer kontoutdrag med alla kontroller som bearbetats och avslutat inom en månad. Andra banker skicka ut kopior av dessa kontroller, och några bara skicka en sammanfattning av kontroll inköp.

Några kontoutdrag typer kan också registrera eventuell ränta. Detta kan vara fallet med sparkonton eller någon typ av intresse checkkonto. Att förstå detta intresse kan upplupna kan vara till hjälp förena konton i bankens register.

Olika finansiella institutioner har olika metoder för att organisera kontoutdrag. De flesta gör det efter datum, men kan nämna ett par saker separat. Kontroller som inkasseras av banken kan förtecknas i mer än ett område. Ibland banker kommer att sammanfatta alla ATM inköp till ett totalt belopp, eller gör det med alla insättningar. Dessa sammanfattningar är vanligtvis förutom en detaljerad lista av varje transaktion. En alltmer populär trend inom banksektorn är papperslös kontoutdraget. Detta är en online redovisning av alla transaktioner som finansiella institut. Det finns flera anledningar till att människor är intresserade av denna form av uttalande. De kan eliminera behovet av att förstöra massor av bankkontot och annullerade checkar, och de är oftast uppdateras mycket ofta (några inom några minuter). Det innebär att folk kan kolla på nätet för att komma nära omedelbar register eller visa de senaste aktiviteterna. Några banker Utlåtanden förenligt med ekonomisk förvaltning programvara såsom Quicken ® som kan vara användbara i förena konton. Vissa människor väljer att endast ta emot papperslösa banktransaktioner och andra känner sig säkrare att ta sig till check online och innehar pappersarkiv också.

För konsumenten finns en betydande fördel i behandlingen genom kontoutdrag. Det kan hjälpa varje person avgöra tillgångar och utgifter. De också ett sätt att utföra en uppackningen kontrollera om någon personlig journalerna. Andra fördelar med att läsa dessa uttalanden är att de kan vara ett sätt att avgöra om en bank har gjort ett misstag eller om någon har olagligt åt ett konto. Tid anmälan av misstag eller identitetsstöld kan bidra till att lösa problemen snabbare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.