Vad är Avkastning på kapital?

Avkastning på kapital är någon typ av finansiella vinster som realiseras från alla typer av investeringar som görs av en person eller företag. För att få avkastning på kapital måste investeringen generera inkomster utöver den ursprungliga tillgångar som används av investerare för att säkra tillgången. Avkastning på kapital kan vara i form av räntor, utdelning betalas ut i samband med aktieinnehav, eller någon annan typ av kapitalvinster som realiseras från någon typ av säkerhet. Ett av de enklaste sätten att förstå avkastning på kapital är att titta på den ränta som är upplupen på enkla investeringar såsom sparkonton. I gengäld för att öppna konto med en viss bank tjänar kunden ränta på balansen. Beroende på de villkor som gäller för sparkonto, kan kunden få avkastning i form av ränta kvartalsvis, halvårsvis eller årligen om de medel som han eller hon väljer att lägga till kontot.

Samma sak gäller för ett brett spektrum av möjligheter att investera. När utgifterna används till att investera i sådana möjligheter som terminer optioner, aktier, eller obligationsfonder Förhoppningen är att investeringen kommer att börja ge en avkastning av någon typ. Att återvända, eller det belopp tjänat utöver den ursprungliga köpeskillingen, betraktas som inkomst av kapital.

Planering för framtiden med en pensionsplan av något slag är också möjligt på grund av periodisering av intäkter och vinster. Del av processen att ansvara pension fondförvaltning är att investera de pengar som samlas in för att finansiera investeringar som är mycket sannolikt att generera en rimlig avkastning. Fondförvaltaren kan innehålla flera olika typer av investeringar i den övergripande pensionsfond planering, t. ex. 401 (k), och börshandlade fonden eller stiftelsen, eller andra typer av fonder. I alla situationer, är målet att öka värdet av investeringen portfölj som föder en pensionsplan, vilket säkerställer att alla deltagare i planen har en grad av ekonomisk säkerhet efter pensioneringen arbetskraften.

Det är möjligt för nästan alla att tjäna avkastning på någon nivå. För personer som är mycket sparsam med investeringsverksamhet, de mindre men stabil ränta på sparkonton och bankcertifikat kan betraktas som inkomster från en investering. Människor som köper och säljer aktier, investera i obligationslån, eller bedriva valutahandel gör det med förväntan att tjäna kapitalinkomster. Även personer som deltar i en anställd sponsrat pensionsplan eller pension indirekt engagerade i uppgiften att generera avkastning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.