Hur skapar jag en budget?

Om du vill ta kontroll över dina pengar och din ekonomiska framtid, det viktigaste du kan göra är att skapa en budget. Veta vart dina pengar går är det första steget till en framgångsrik ekonomisk förvaltning. Om du vill skapa en budget, måste du först förstå alla dina utgifter. För att göra det, ta ett tomt papper och krafsa ner alla dina dagliga kostnader. Gör så många kolumner som du behöver för varje ämne, om ni problem att komma ihåg dina utgifter, kontrollera din ekonomi eller kontoutdrag. Några av de saker du kan ha med på din lista är:

 • Housing and Utilities: hyra eller amorteringar betalning, försäkringar, el /gas /vatten, telefon Bill, mobiltelefon
 • Hushåll: specerier, skollunch, städning leveranser,
 • Underhållning: kabel-TV, internet, bokklubbar /tidskriftsabonnemang, sportevenemang, klubbar, filmer eller klubbar, semestrar, hobbies, etc.
 • Transport: bil betalningar, kollektivtrafik, gas
 • Kläder /Skönhet: frisörer, make-up , näringstillskott, kläder och skor, kemtvätt, reparationer etc.
 • Övrigt: skuldåterbetalning, sjukvård, barnomsorg, investeringar, gåvor, bidrag till välgörenhet, osv
När listan är klar, skriv en fast dollar belopp bredvid varje post. Lägg till alla kostnader uppgår för att skapa en budget som motsvarar din faktiska månatliga utgifter. Nu göra en lista över alla dina inkomstkällor. Förutom din lön, hur annars får man pengarna? Bidrag? Stipendier? Presenter? Lista alla inkomstkällor och sedan lägga upp dem att komma fram till en månad totalt. Nu när du har två sista nummer, måste du faktiskt skapa en budget. För att börja med att jämföra båda talen. Om du har positivt kassaflöde, är ditt mål att lära sig använda de extra pengarna: du kan ditt kreditkort, spara den, eller placera det. Om, å andra sidan, överstiger den totala kostnad belopp som inkomst, måste du trimma skillnaden. Skapa en ny budget för att hjälpa dig att se de områden där ni kan skära ner utan att lida någon saknar, till exempel att röka, shoppa runt för en billigare försäkring, eller använda kuponger för att sänka din dagligvarubutik Bill.

Det viktigaste skälet till att skapa en budget är att hålla kontroll på var dina pengar går. Formatet spelar ingen roll. En del människor föredrar att arbeta med en daglig planerare, medan andra gör det bättre med någon typ av bokföringsprogram. Det viktiga är att skapa en budget som du kan leva med det. Klippa ut alla representationskostnader kan verka som en bra idé först, tills du börjar känna eftersatta. Snarare klippa lite av varje avsnitt och din totala budget kommer att dra utan att du känner som om du berövar dig för någonting.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.