Är jag berättigad till en VA lån?

En Veterans Affairs lån, eller VA lån, ger veteraner rätt till ett federalt garanterade hem utan att behöva göra en handpenning. Servicen var undertecknas av president Franklin D. Roosevelt genom GI Bill of Rights 1944. Syftet med VA lånet är att ge veteraner möjlighet att anpassa sig till att leva med sina familjer och fullfölja drömmar såsom att äga ett hem efter att ha avtjänat sitt land. Den har spelat en stor roll för veteraner välfärd och i ekonomins tillväxt, och mer än 27 miljoner krigsveteraner och servicepersonal är berättigade till VA lån.

För att kunna beviljas måste en veteran ha tjänstgjort i aktiv tjänst under minst 90 dagar under ett krig eller 181 dagar under fredstid. Om en veteran tjänade mindre än 90 dagar, han eller hon kan fortfarande komma ifråga om ett funktionshinder ur bruk inträffade. Om en veteran värvats efter den 7 september 1980, dock är den minsta tid för en VA lån två år. Om veteranen tjänstgjorde som officer och med den 16 oktober 1981, två år är också minimikravet. Medlemmarna i Army National Guard, Army Reserve, Air National Guard, Coast Guard Reserve, Navy Reserve, Marine Corps Reserve och Air Force Reserve är också berättigade till VA lån om de tjänstgjort minst sex år. De närvarande i aktiv tjänst kommer att vara berättigade till en VA lån efter 90 dagar, förutsatt att tjänsten fortfarande är aktiv. En make till en veteran är också stödberättigade om veteranen dog medan i aktiv tjänst eller från en skada som uppstått under avtalstiden. Dessutom kan en make till en US Armed Forces agenten få ett lån om agenten saknas i åtgärder eller krigsfånge under minst 90 dagar. Att få bostadslån, kan maken endast omgift efter 57 år. Den som ansöker om VA lån kan inte ha fått en vanärande ansvarsfrihet. Om ansvarsfrihet inte skulle vara ärlig, kommer det att utredas av Veterans Affairs. Andra veteraner som kan vara berättigade omfatta dem som serveras med en medlem av ett alliansfritt land under andra världskriget. Dessutom, Public Health Service officerare, USA: s militära kadetter, kan världskriget sjömän och medlemmar i Air Force, Coast Guard Academy, US Naval Academy och National Oceanic Atmospheric Administration vara berättigade till en VA lån.

Regeringen garanterar maximalt 25 procent av lånet upp till $ 104,250 US dollar (USD). Detta gör det maximala bostadslån för en veteran $ 417,000 USD. Lånen har gjorts av banker eller inteckning som är privatägda. Den veteran och /eller make kan låna finansieringen avgift och egendom värde eller inköpspriset, dock högst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.