Vad är transaktionskostnader?

Transaktionskostnader provisioner och avgifter bearbetning uppkommit som en del av en affärstransaktion. I vissa fall är denna transaktion kostar en procentandel av den totala försäljningen. I andra fall kan det vara en fast avgift. I allmänhet är de pengar som spenderas på de transaktionskostnader som ofta betecknas som en sprida .

Förstå transaktionskostnaderna är mycket viktigt för alla som vill köpa eller sälja en finansiell produkt om det är aktier, obligationer, valutor eller värdefulla metaller. Det spelar ingen roll om du köper eller säljer tillgångar, kan transaktionskostnader uppkommer en rad olika situationer. Det är viktigt att läsa all politik och avtal mellan företaget utförde transaktionen för att få fullt medveten om vilka transaktionskostnader kan drabba dig. En av de vanligaste typerna av transaktionskostnader är köp /sälj sprida. Även om de kan gå genom flera olika namn, sprider motsvarar de kostnader som en investering chef avgifter för att utföra en transaktion. Att ge en verkliga exempel, låt oss anta att växelkursen är $ 2 US-dollar (USD) för varje 1 Euro (EUR). Om någon kan räkna med att få 5 euro om de betalar 10 USD, är det troligt att han kommer att få något mindre än så.

Varför är det så att en näringsidkare kan bli mindre än den offentliggjorda kurs? På grund av köp /sälj spridning. Den person eller det organ som verkställer handeln tar ett skär för att tillhandahålla tjänsten. Det belopp som debiteras för tjänsten kommer sannolikt vara olika, beroende på personen eller företaget.

Några företag kommer att använda sina transaktionskostnader som ett incitament för att locka kunder. Om ett värdepappersföretag har ett konkurrenskraftigt pris på sina transaktionskostnader, kan detta leda till betydande kostnadsbesparingar för en investerare, framför allt om att investerare utför ett stort antal avslut som en allmän praxis. Även om det inte är så utbredd, vilket det en gång var, flera handel företag som specialiserar sig på online-handel marknadsföra sina transaktionskostnader regelbundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.