Vad är ett hem vinstandelslån?

Ett hem kapitalandelslån ger villaägare tillgång till kapital i deras primära bostad utan att behöva sälja fastigheten. Eget kapital är skillnaden mellan vad ett hem är värt och vad är fordringar mot det. Traditionellt, kallades hem vinstandelslån andra och tredje inteckningarna.

Eget kapital i ett hem kommer från två källor. Avbetalning, under en viss tid, sänka sina fordringar mot en fastighet, och fastigheter uppskattning ökar bruttovärdet. Efter flera år med att göra inteckning betalningar, kan det egna kapitalet upplupna vara betydande. Till exempel, ett hem köpte för $ 250. 000 med en nolla avbetalning inteckning och uppskattar 5% per år kan få $ 50. 000 i eget kapital på bara fem år.

Banker och finansbolag ofta ges goda priser på hem kapital lån i fastigheter uppfattas som en mycket stabil investering. Detta gäller särskilt när ekonomin inte kämpar, i fastigheter har en lång historia av uppskattning. Hypotekslångivare har också tillgång till halvstatliga organ såsom Federal National Mortgage Agency (Fannie Mae) som reducerar utlåningsräntor genom att flytta ränterisk bort från långivaren.

Medan hem vinstandelslån har bra priser i förhållande till auto lån eller kreditkort skuld, den fortfarande högre än för ett bottenlån. Ett hem till eget kapital kan omvandlas till ett bottenlån genom en process kallad refinansiering.

En omvänd inteckning liknar ett hem vinstandelslån i att det ger tillgång till kontantvärde husägare eget kapital. I stället för en klumpsumma, men betalar en omvänd inteckning i månads-eller kvartalsvis betalning. Reverse inteckningar riktar sig till seniorer som vill ha extra inkomst, men inte vill sälja sina hem och flytta. Vid dödsfall, är hemma antingen säljs av egendom eller titeln återgår till långivaren, som sedan säljer fastigheten själva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.