Vad är ett dubbelsidigt marknaden?

En dubbelsidig marknaden, också känd som en tvåvägs marknad eller ett tvåsidigt nätverk tjänar marknaden beställaren i en dubbel kapacitet. Det ger marknadsgarant med potential att utnyttja som givare och mottagare. I en tvåsidig marknad, den person eller företag är uppradade på båda sidor av transaktionen, ger dem möjlighet att både köpa och sälja i transaktionen. Båda användargrupper dra full nytta av affärstransaktionen och har ett starkt egenintresse av varje sida.

market makers i en tvåsidig marknad kan kunderna eller företagen och måste vara beredda eller iordningställda för att både köpa och sälja till den förutbestämda priser som anges. Med andra ord kan ett företag lämna ett erbjudande till konsumenter och då också ge resurser för att hjälpa konsumenterna med det förhållandet. Hälso organisationer som agerar både som bärare sjukförsäkring för patienter och hälso-och sjukvård deltar i en tvåsidig marknad. I denna situation organisationen fördelar genom försäkring för patienten, men det får också sina egna payout sjukförsäkring eftersom det ger patienten noga. Ett annat exempel på en tvåsidig marknad inblandade kreditkortsföretag. Stora kreditkortsföretag kan samtidigt hjälpa handlarna så att de får ta emot betalning med kreditkort samtidigt som kortinnehavare med kredit-och plast-kreditkort så att de kan handla med handlare som använder sina kreditkort. I detta fall kreditkortsföretaget nytta av att hjälpa båda sidorna av marknaden.

Även om tvåvägsmarknad är lönsam, men det kommer inte utan utmaningar. En gemensam utmaning att landet står inför är potentialen för industrin att öka sin köpkurs på ena sidan av ekvationen och minska deras säljkurs på andra sidan av den. Göra detta kan göra det svårt för företaget agerar som en tvåsidig-marknaden och bör bevakas mot att skydda sina vinster. Med andra ord, om resor företagen inom denna kapacitetsökning sin resa pris, kan de konstatera att det finns också en minskning med konsumenter som inte vill resa på grund uppgångarna i resor avgifter. För att kompensera denna möjlighet, skulle företagen göra klokt i att noga analysera sin marknad, hitta tillgängliga möjligheter för höjningar som inte kommer att negativt påverka deras vinster och försiktigt införa marknadsstrategier för att båda sidorna av marknaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.