Vad är ett 30-årigt inteckningslån?

Ett 30-årigt inteckningslån är lån med säkerhet användas för att köpa fastigheter. I utbyte för de pengar som är lånat från en långivare, håller en låntagare att använda fastigheten som säkerhet för inteckning. Om låntagaren standardinställningar på hypotekslån har kreditinstitutet rätt att få egendomen från låntagaren. När du väljer ett hypotekslån, kan en låntagare välja den tid på sig att återbetala långivaren . De två vanligaste lånevillkor idag är 15 år och 30-åriga hypotekslån. Om en låntagare väljer ett 15-årigt inteckningslån, går han betala tillbaka det lånade beloppet, och från all intresse i 180 månatliga utbetalningarna, eller 15-år från dagen för utlåningen. Om en låntagare väljer ett 30-årigt lån, går han betala tillbaka det lånade beloppet, och från all intresse i 360 månatliga utbetalningarna, eller 30 år från dagen för utlåningen.

Välja ett lån term som är rätt för hennes särskilda behov är en av de viktigaste beslut en låntagare kan göra när man väljer en inteckning. Så hur en låntagare välja om en 15-eller 30-årigt inteckningslån är rätt för henne? Det finns många faktorer att tänka på, de flesta låntagare göra val som grundar sig på det månatliga belopp som är mest bekvämt. Ju längre återbetalningstiden för lånet, desto mindre den månatliga utbetalningen kommer att vara. Nackdelen med detta är att under hela lånets löptid, kommer låntagaren betalar mer i ränta med en längre löptid än med ett kortare sikt.

Här är ett exempel, John är ute efter att låna $ 100,000 US dollar (USD) från sin bank på 6% ränta för att köpa ett hem. Om Johannes väljer en 15-årig pantsätta sina månatliga utbetalningen skulle vara $ 843,86 USD. Under det 15-åriga liv lånet han betalar $ 51,894. 23 dollar i ränta till banken.

Om Johannes väljer ett 30-årigt inteckningslån, hans månatliga utbetalningen skulle vara $ 599,55 USD. Under det 30-åriga hypotekslån sikt skulle John betala $ 115,838. 19 USD i ränta, vilket är avsevärt mer än de $ 51,894. 23 SEK han skulle betala med ett 15-årigt inteckningslån. Därför John skulle behöva veta om att betala cirka $ 240 dollar mindre per månad är värt att betala $ 65. 000 dollar mer i ränta under hela lånets löptid.

För att avgöra vilket alternativ som är rätt när man väljer en inteckning, bör en låntagare få dokumentation från långivaren att närmare den totala kostnaden för att erhålla lånet och det sanna kostnaden för lånet under hela löptiden för det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.