Vad är en riskkapitalist?

Folk tänker öppna ett företag kan visa riskkapitalisten (VC) som en enda individ som är beredd att investera pengar i nystartade bolag, eller en som kan vara på väg att lyckas. En sådan person "företag" eller sätter upp dessa pengar i hopp om att få en god avkastning på sin investering. Några få privatpersoner är rika nog att ensamma ge pengar till flyta ett företag, de flesta riskkapitalister arbeta med en grupp andra investerare att investera i ett företag som har en lovande möjlighet att återvända dem mer inkomster inom fem till tio år av sitt ursprungliga investering. När en riskkapitalist är en del av en investering grupp han eller hon är nog inte bara investerar i ett företag. Istället höjer Group fonder att investera i ett antal företag. Även med den bästa affärsanalys, inte alla företag kommer att lyckas. Genom diversifiering, har en riskkapitalist grupp en bättre chans att vända en vinst. När ett företag är framgångsrikt, kan dessa investerare att cirka 60% avkastning på sina inledande investeringar, och de dessutom äger en andel, och möjligen en kontrollerande andel i ett företag. De kan, genom inköp av privat erbjudna aktier, ha möjlighet att direkt eller påverka ramen för bolagets så den håller sig på vägen till framgång.

Generellt riskkapitalisten gruppen ser ut för vissa typer av företag i för investeringar. Dessa företag kanske inte har tillgång till lån eftersom de ännu inte bevisats. Investerare kan tillhandahålla såddkapital för attraktiva start-up företag, eller tidigt stadium investerar ett företag som har börjat. Växelvis, ett företag som verkar som om det "skulle" vara framgångsrik kan få medel expansionsfasen från VC företag eller en VC hade kunnat investera i senare skeden av företaget när ett inflöde av likvida medel behövs för att öka eller hålla en verksamhet igång innan beståndet erbjuds till allmänheten. En av de mest glamorösa sätt att få hög avkastning på investeringar, särskilt inspirerad av VC företag under dot com bubblan under 1990-talet, var att växa ett företag genom investeringar, som sedan skulle erbjuda en börsintroduktion (IPO) i lager. När detta lager såldes, utgjorde det oftast en enorm avkastning för tidig investerare. Även anställda i ett företag kan ha haft en del djur och tjänade ganska lite när lager börsnoterades, men riskkapitalister definitivt tjänat mest, vilket gör miljontals dollar som Silicon Valley växte. Naturligtvis Flipside var att i slutet av 1990-pricken sprack bubblan, och riskkapitalister fortfarande växande företag förlorade pengar genom att investera i företag som inte har lika bra eller var helt misslyckade. Ett annat sätt en riskkapitalist kan se en avkastning på investeringen är om ett företag fusioneras med ett annat bolag eller förvärvas av ett mycket större företag. De stora företagen oftast inte vill VCS att upprätthålla en kontrollpost i bolaget och försäljning eller fusion köper ut VCS erbjuda dem en bra till betydande avkastning på sin investering.

Målet med någon riskkapitalisten är att finansiera och hjälpa växa ett företag, och därefter "exit" näringslivet när det blir lönsamt med ovan nämnda metoder. Vanligtvis när pengarna investeras tar det flera år innan investerare kommer att se en återgång, och de i allmänhet inte har tillgång till denna investerat pengar tills vinst görs. Ändå Eftersom VCS tenderar att arbeta genom diversifiering, kan investeringar mogna vid olika tidpunkter, som erbjuder en VC företaget ett flöde av kontanter för återinvestering och för egen vinning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.