Vad är en privat investering?

Privata investeringar Allt fler människor har ofta tillgång till stora mängder av likvida medel, har privata investeringar blivit ett sätt att ta en större risk med potentiellt mycket större vinster än traditionella investeringar. Privata investerare kan köpa stora andelar i företag i de tidiga faserna av tillväxt i utbyte för relativt små summor pengar, tar risken att om företaget lyckas oerhört deras payoff kommer att vara extremt hög. Denna typ av privata investeringar har setts i stor skala med en explosion av teknikföretag, särskilt under den så kallade dot-com boom, då många privata investerare utgjorde ryggraden i företag som gick på att bli stora aktörer på Internetmarknaden . När tillhandahålla kapital för ett start-up, vanligtvis på ett så tidigt stadium, är denna typ av privata investeringar ofta kallas ängel kapital, och investeraren känd som en ängel investerare. Företagsänglar personlig vätska rikedom och investera direkt i nystartade företag i utbyte mot äganderätten aktier eller konvertibla skuldebrev. Angel investeringen ofta är den andra omgången av finansiering för ett start-up företag, efter den första omgången som kan bestå av pengar lånade av familj eller vänner, eller helt enkelt sparat, och innan tredje rundan, som ofta höjs från en riskkapitalist grupp. Även riskkapitalisterna är sällan möjlighet att överväga att investera något mindre än $ 1 miljon US dollar (USD), kan företagsänglar investera hundratusentals dollar lätt, fungerar som en tillfällig mellan företagslån och riskkapital.

Allt oftare dessa företagsänglar är bildar lös konsortier, i egenskap av privata investeringar grupper. Dessa grupper liknar riskkapital grupper, utom de verkar på en lägre nivå på finansieringen. Sin grupp naturen ger dem möjlighet att utbyta information och dela risker och vinster mellan gruppmedlemmarna så att de kan diversifiera sina personliga investeringar under många företag eller branscher.

kan privata investeringarna också användas enbart för att beskriva en person som väljer att investera sina pengar själv, snarare än att gå via en mäklare eller sätta sina pengar i en fond eller andra hanterade kontot. I denna bemärkelse kan privata investeringar hänvisa till många människor som har vänt sig till Internet för att direkt hantera sina egna investeringar, köp och försäljning av egna aktier och obligationer, och dabbling i utländsk valuta valuta på egen hand. Många hitta privata investeringar genom en tjänst som bättre än en mäklare, eftersom det ger dem större direkt kontroll över sin ekonomi, och oftast har lägre avgifter, trots att man ålägger att spåra marknaderna och fatta beslut helt på investeraren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.