Vad är en marknad Korrigering?

En marknad korrigering på den finansiella marknaden är när det finns en pullback i aktiekurserna, och det kan vara regionala eller globala karaktär. Normalt är en korrigering representeras av en kortvarig nedgång i de marknadspriser som kan hänföras till yttre omständigheter oberoende av underliggande finansiella villkoren för ett bestånd. Under en korrigering, lager förlorar vanligen 5 procent till 20 procent av sitt värde inom loppet av några veckor eller månader. Det finns ingen sätt för investerare att spela en marknad korrigering korrekt, men det finns vissa strategier som kan fungera om investeraren har ekonomiska möjligheter att göra ändringar.

Under en marknad korrigering, mest alla bestånd förlora i värde, allt från dålig prestanda värdepapper till branschledare som annars stått sig genom tiderna. Eftersom båda grupperna kan bli slagna under en kortsiktig nedgång, ett sätt att spela marknaderna är att sälja några av de svagare namn i en portfölj, bestånd som inte var stjärnornas artister redan innan en rättelse. Förutom lackluster konstnärer, en marknad korrigering kan också vara en bra tid att lasta av bestånd som är riskabla. En pullback på de finansiella marknaderna är ett bra tillfälle att bedöma en risk /reward profil och en marknad korrigering tjänar som en påminnelse om att riskfyllda investeringar kan vara skadligt för en portfölj under vissa cykler.

På grund av hög kvalitet lagren är sannolikt handel på en rabatt under en nedåtgående tendens på marknaden, kan investerare utnyttja detta tillfälle för att köpa dyra aktier medan de är till försäljning. Vinster från försäljning av svag eller riskfyllda investeringar kan styras om till hög kvalitet värdepapper. Så länge de ekonomiska fundamenten i ett företag är starka, inklusive försäljning och vinst, kan ett lager vara otillbörligt straffas under en marknad korrigering. Detta beror antingen rädsla eller något annat kort sikt händelse driver köpa och sälja verksamheten, men när dammet lägger sig, fast företaget ligger sannolikt i stånd att rebound. Genom att investera under en lågkonjunktur, investerare på plats för att skörda kommande vinster.

Investerare kan välja att lämna aktiemarknaden när marknadspriserna blir deprimerad. Istället för att investera i aktier, de skulle flockas till säkrare tillgångsslag, som obligationer, som betalar en fast inkomst uppgår till investerarna under en tid. Detta är ett bra sätt att spela på marknaderna så länge som obligationer ger respektabla avkastning. Om till exempel räntan på obligationer är likvärdiga eller lägre än vad ett sparkonto är ger, finns det föga incitament att överföra risk från aktier till obligationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.