Vad är en investmentbank?

en investmentbank är ett finansiellt företag som specialiserat sig på försäljning och förvaltning av värdepapper som aktier och obligationer, snarare än att bara hantera kontanta medel som en traditionell bank. Investmentbanker och traditionella banker är åtskilda ekonomiskt eftersom de hanterar olika typer av ekonomiska transaktioner, och i USA är rättsligt åtskilda från Banking Act 1933, som syftade till att öka den ekonomiska stabiliteten under den stora depressionen. Flesta investmentbanker hantera värdepapper från flera nationer, och används av regeringar, privatpersoner och institutioner.

Många företag använder sig av de tjänster som investeringsbanker att hantera sina värdepapper. Om till exempel ett privatägt företag beslutar att sälja offentliga lager, kommer den att sälja alla sina aktier till en investmentbank, som i sin tur erbjuda lager för försäljning till allmänheten. Vanligtvis kommer flera investeringsbanker samarbeta om nyemission av aktier, för att göra företaget mindre riskfyllt för alla inblandade. Många investmentbanker kombinera också mäklartjänster, så att personer som är intresserade av att investera kan rådgöra med personalen på investmentbanken att göra sunda investeringar som kommer att göra fast avkastning.

Många institutioner dra fördel av mäklartjänst som en investmentbank också. Utbildningsinstitutioner och ideella kommer att ge de kunniga personalen på en investmentbank för att förvalta sina tillgångar, så att de kan koncentrera sig på att leverera tjänster. När välskötta, kommer dessa medel stödja de avdelningar inom institutionen och möjliggör en förbättring.

Företag kommer ofta till en investmentbank för att anskaffa kapital, vilket är fallet med lager försäljning. Dessutom kan investmentbanker bistå med fusioner och förvärv, vilket gör processen mycket smidigare för alla inblandade och se till att alla rättsliga krav följs. De flesta behåller även omfattande register över kreditinstitut och finansiella livskraften hos deras företagskunder, så att de kan beräknas beslut som minska risken.

Genom att sprida investeringar och värdepapper förvaltning globalt, en investmentbank garanterar en bredare täckning av olika finansiella marknader. Personal analytiker specialiserar i synnerhet ekonomiska regioner och tillhandahålla investeringsrådgivning baseras på deras utbildning och erfarenhet som är avsett att öka vinsten för moderbolaget och dess kunder. Genom att hantera investeringar förnuftigt och ta kalkylerade risker, en investmentbank kan blomstra i den globala marknaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.