Vad är en hård pengar lån?

Hard pengar lån är lån arrangemang som innebär satsar på lånebeloppet med fastigheter som ägs av låntagaren. Med en hård pengar lån, tar långivaren inte hänsyn till nuvarande kreditvärdig låntagarens betalningsförmåga. Så länge de fastigheter som används för att säkerheten för lånet är tillräckligt för att täcka återstoden och eventuell ränta som berörs av transaktionen, långivaren är säkra på att kunna ta igen de förluster som standard. Den hårda pengar lån är inte ett ovanligt fenomen. Företag kan välja att utnyttja denna typ av lån format för att säkra nödvändigt kapital under en kort tid. Eftersom allt som krävs är bevis på äganderätten till fastigheter som används som säkerhet, är det handläggningstid på att få denna typ av lån mycket kort. Ibland kan en hård pengar lån användas som ett stopp lucka åtgärd för att finansiera nödvändiga projekt medan ett långfristigt lån arrangemang utarbetas.

Enskilda personer kan också ha rätt till hård pengar lån. Ofta sysslar bankerna inte i dessa typer av lån, men privata långivare och företag lån gör ofta att denna möjlighet. För personer som har gått igenom en ny kris med sin kredit, men håller fortfarande äganderätten till egendomen, denna form av tillgångar finansiering kan vara den idealiska lösningen för att få lån och bygga en bra kredit historia på samma gång.

Det finns ett par nackdelar med den genomsnittliga hårda pengar lån. Först räntan i samband med dessa typer av lån är oftast högre än ett banklån som är förlängas på basis av en bra kredit historia. Det betyder att låntagaren betalar mer i finansiella kostnader under hela lånets löptid. Andra, eftersom den hårda pengar lånet kan tas emot från en privat långivare, det är inte alltid samma grad av konsumentskyddet utvidgas till låntagaren. Till exempel kan långivaren innehålla en klausul i låneavtalet som begränsar den frist för varje utbetalning, och kan också ha rätt att beslagta egendomen om ens en betalning erhålls förbi den amorteringsfria perioden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.