Vad är en basräntan?

basräntan är den lägsta ränta som investerare kommer att tänka på när de investerar i icke-Treasury värdepapper. Denna ränta är oftast ett nära samband med den ränta som erbjuds den nyligen publicerade och jämförbara Treasury värdepapper, även om en liten premie läggs på att kompensera för riskfyllda investeringar som icke-Treasury värdepapper representerar. Eftersom räntan kan fluktuera snabbt, kan denna nivå förändras också snabbt, och de flesta investerare försöker vara medvetna om den pågående räntan på likvida värdepapper så att de kan göra bra finansiella beslut.

A Treasury säkerhet är en typ av obligationer utfärdade av Förenta staternas regering. Regeringen använder dessa värdepapper att samla in pengar, och investerare erbjuds ränta på sina värdepapper för att uppmuntra dem att i huvudsak lån till statliga pengar. A Treasury säkerhet anses riskfri, eftersom det stöds av myndigheten i den amerikanska finansdepartementet. Dessa värdepapper utgör säkra investeringar för människor som föredrar att vara försiktig med sina pengar.

värdepapper såsom aktier och obligationer utgivna av andra myndigheter än den amerikanska finansdepartementet, är dock inte riskfri, eftersom finansministeriet inte tillbaka dem inte. På grund av den tillsatta riskbenägenhet, är räntorna på dessa värdepapper blir mer tilltalande för att uppmuntra investerare betrakta dem som en del av sina portföljer. När beslut fattas om att en ränta erbjuda, är finansdepartementets nuvarande takt övervägas och ökade något, skapa en högre avkastning på en något mer riskfyllda investeringar. Detta kallas basräntan, investerare i regel inte att köpa värdepapper som erbjuds under basräntan.

Investerare kan dra nytta av värdepapper som förvärvats vid basen räntan, så länge som de värdepapper som förblir goda . Ibland är det möjligt att göra snabba vinster med dessa mer riskfyllda investeringar. Precis som är fallet med finansministeriet värdepapper, löptiden på obligationer kan variera kraftigt, från en kortvarig period som 60 dagar till en mer långsiktig tid ha ett år eller mer. Basräntan varierar också beroende på hur lång löptid.

I vissa regioner kan basräntan också kallas referensräntan. Eftersom ett flertal priser kan vara tillgängliga på samma gång, investerare och finansiella analytiker måste vara på tårna. Genom att hålla koll på trender på marknaden, kan dessa individer försäkra sig om att de fattar beslut på grundval av de senaste och mest relevanta informationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.