Vad är en Marginalskattesats?

I många länder är andelen taxerade efter inkomstklass. Folk betalar en högre procentsats som de flyttar upp inkomstskalan. Detta kallas ett progressivt skattesystem, som skiftar ansvaret för högre skatter för dem med högre inkomster. Beskattning blir lite mer komplicerat, eftersom skatten kan öka stegvis med hållare och människor är inte alltid betala samma skatt på alla sina inkomster. Istället kan betala olika procentsatser på olika delar av sina inkomster, och den skattesats som gäller till toppen resultat kallas marginalskatt. kan marginalskatten verkligen definieras som det belopp som en person eller ett företag beskattas för den sista dollarn eller högsta dollar gjorts. Detta bör inte förväxlas med total skattesats. När folk hör av skattehöjningar, särskilt för dem som överstiger en viss summa pengar, kan de känna sig förståeligt panik. Men i många länder dessa skatter kommer endast att gälla för en viss inkomst, och påverkar inte skattesatser för resten av inkomsten görs. Marginalskatten är inte genomsnittlig skatt för total vinst eller inkomster. En sak som ofta missförstås om marginalskatten är att den dramatiskt kommer att flytta hela inkomsten. Folk kanske tycker att klättra till en annan skatteklass innebär att förlora mer av sina pengar till skatter. De flesta kan inte förstå att endast den del som överstiger nuvarande skatteskalan beskattas med en högre skattesats. Den totala skatten kan vara en något större andel av vinsten när beräknats mot inkomst, men där skatten parentes finns ytterligare skatt procenttal i högre parentes bara komma ut ur högre inkomster.

Många människor förstår det bättre med ett exempel. Säg Skattesatsen är 30% för inkomster mellan $ 200,000-$ 250,000 US dollar (USD). Det ökar till 35% för alla inkomster över $ 250,000 USD. För den anställde som är $ 250. 001 USD, totala skattesatsen inte hoppa till 35%. Endast den sista dollarn gjort, eller pengar över $ 250. 000 beskattas på den 35%-nivån. kan dock högre marginalskatten vara målade som dramatiskt ändrade inkomster för vissa, och det sannerligen ändringar av skattesatserna för dem som gör stora pengar i högsta skatteskalan. Det har dock hävdats att höga marginalskatter straffa dem som gör mer och avskräcka människor från att vara bättre medelinkomsttagare, få mer utbildning, eller någonsin att investera eller uppfinna. Detta är en mycket omdiskuterad fråga, och andra påpeka att många människor är motiverade att vara mycket större än vinsten, och kommer inte att bli mycket besvikna om de senaste dollar de gör är värd lite mindre än resten av de inkomster som de följer från olika aktiviteter.

Vissa ekonomer avvisar detta system av klättring procentsatser som resulterar i en slutlig marginalskatt. Istället föreslås en platt skatt. Argument mot denna skatt är bland annat att det ofta skulle vara ett problem för dem som människor som gör det minst, och även i detta system, skulle människor fortfarande har en marginell skattesatsen eller procentsats de betalas på den högsta dollar intjänade. Det är bara att alla skulle dela samma marginalräntan. Många hävdar dock att även en låg marginalräntan kan vara svårt för dem med små inkomster att förlora, och sann progression är rättvis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.