Vad är en Konsoliderad Bond?

Konsoliderad obligationer är obligationer som är avsedda att träda i stället för två eller flera tidigare obligationer. Tanken bakom en konsoliderad obligationen är att kombinera de tidigare obligationer på ett sätt som gör obligationslån lättare för det uppdragsgivande företaget att hantera och dra nytta av en bättre ränta. När de konsoliderade obligationen är strukturerad på rätt sätt, är de åtgärder som brukar anses som önskvärt både sponsor av obligationen och de investerare som för närvarande innehar den tidigare obligationer. När man överväger att inrätta en konsolidering obligationslån, är det möjligt att inkludera så många befintliga obligationslån som sponsor önskar. I många fall förutsätter den konsoliderade Bond funktion av endast två obligationer. Det är dock inte ovanligt att kommuner och andra enheter att emittera obligationer för att skapa en konsoliderad obligation option som gör det möjligt att dra tre, fem, eller tio befintliga obligationer. Det finns flera goda skäl att överväga att inrätta en konsoliderad obligation. För sponsorn, finns det en uppenbar fördel att rationalisera den administrativa insatser som krävs för att betjäna de obligationslån. Hantera en obligation är ofta lättare än jonglera flera aktiva obligationer. Beroende på antalet obligationer löpande i omlopp, att kombinera de befintliga obligationer till en konsoliderad obligation kan spara mycket tid och arbete.

Sponsorer kan också se koncernens obligation som ett idealiskt sätt att utnyttja nuvarande räntor. Om den rådande räntan ligger för närvarande på en nivå som är mer gynnsamma än vid ett eller flera av obligationer har emitterats, kombinerar obligationer under en enda obligation bara vettigt. Besparingarna till sponsorn på lång sikt kan vara betydande, och värt den tid och ansträngning som behövs för att konsolidera obligationerna.

Förmågan att skapa en konsoliderad obligationsemission beror på vilken typ av obligationer, och villkoren i frågan i samband med den ursprungliga obligationer. I vissa fall kan sponsorn överväga möjligheten av en konsoliderad obligation, men finner att detta inte kommer att ge tillräckligt med fördelar för att förtjäna att gå igenom processen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.