Vad är Timeshare Scams?

Timeshare bedrägerier är bedrägerier som kretsar kring begreppet om tidsdelat boende, med hjälp av timeshare som en krok att snärja oförsiktiga konsumenter. Även andelslägenheter kan ibland vara en kostnadseffektiv form av ägande, det finns ett antal saker att tänka på innan vi blir indragna i ett tidsdelat boende, även om det inte är en bluff. Timeshare bedrägerier, liksom många andra bedrägerier, engagerar påträngande försäljning tomter som är avsedda att tvinga människor till snabba beslutsfattandet, utan att ge dem en möjlighet att bedöma de faktiska omständigheterna. Det är viktigt att skilja mellan en verklig skam och obehagliga affärsmetoder. Om någon har sålt en andelslägenhet som inte existerar, är detta en bluff. Om någon är vilseledda när det gäller kostnaderna för timeshare ägande av en smart säljare, är detta inte särskilt trevligt, men det är inte en bluff. True bedrägerier kan åtalas av regeringen, och kan utsätta gärningsmännen till hårt straff. Det enklaste timeshare bedrägeri är ett där människor säljs andelslägenheter som inte existerar. Dessa typer av timeshare bluffar lita på säljpresentationer med blanka fotografier och eleganta broschyrer. Personer kanske även tas till en webbplats som påstods vara den plats där tidsdelat boende. Efter att ha betalat, folk inser att de har köpt aktier i något som inte existerar.

Andra timeshare bluffar kan innebära före försäljning. I detta fall medger timeshare företaget öppet att en timeshare inte existerar, eftersom det inte byggts ännu. Människor uppmuntras att köpa in på marknivå, och kan skjutas på att göra ett inköp av en säljare som försäkrar dem om att de främsta platserna inte räcker. När byggherren har samlat in pengar, överger den projektet och fickor behållningen. Legitima före försäljningen finns: människor bör se till att deras pengar hållas i deposition när de gör sådana inköp så att om utvecklingen faller igenom kommer de att få sina pengar tillbaka.

Timeshare svindel kan också innebära en Bait and switch. I dessa bedrägerier, konsumenterna anser att de har köpt en andel i ett tidsdelat boende och bolaget swappar aktien med lättare tidsdelat boende. Eller, kommer avtal om tidsdelat boende med dyra underhåll och andra avgifter som driver upp kostnaderna för ägandet. Underlåtenhet att avslöja avgifter eller att ta med en klausul om utträde om ett tidsdelat boende plötsligt blir tillgänglig är olagligt. Övriga bedrägerier innehålla ett löfte om att sälja en befintlig timeshare att tillåta någon att köpa en ny, eller bedrägerier där människor är övertygade om att om de ändrar sig om deras andelsboende är det lätt att sälja eller hyra ut dem.

Människor har också fallit offer för timeshare bluffar där de ombeds att delta i en "kort" försäljning presentation som förvandlas till en utvidgad pitch och en mardröm. Resekostnader kan betalas ut, få folk att känna att de är tvungna att gå till försäljning presentationer, och påträngande försäljare kan försöka tvinga människor att köpa andelslägenheter eller andra saker. Dessa bedrägerier kan också omfatta försäljning manipulativa språk, liksom överdrivet demonstrationer av hur mycket människor spenderar på semester som används för att lura folk att tro att timeshare ägande kommer att vara billigare.

Folk kan undvika timeshare bedrägerier genom att handla med välrenommerade företagare. Människor som säljer andelslägenheter behöver licenser i god ställning, eftersom de är fastighetsmäklare, och lätt att kontrollera detta med myndigheter. Dessutom grupper som Better Business Bureau föra register över företag och privatpersoner som kan användas som en forskningsresurs för att ta reda på huruvida ett företag är berättigat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.