Vad är Promotional prissättning?

Promotional prissättning är ett försäljnings-och marknadschef teknik. Det innebär att sänka priset på en produkt eller tjänst för att locka kunder. Denna teknik kan användas för över flera branscher inklusive måltider, kosmetika och rengöringsmedel leveranser.

Promotional prissättning innebär ofta att sänka priserna till en ohållbart låg nivå. I vissa fall kan produkter och tjänster säljas till eller lägre kostnad. Ett köp en få en gratis system kan även användas. När detta är gjort, intresset för varor kan ökas kraftigt, vilket innebär att försäljningen troligen också att öka dramatiskt. kan denna teknik kunna användas av återförsäljare eller tillverkare. När det används av återförsäljare är målet i allmänhet att dra uppmärksamhet till verksamheten och att locka regelbundna kunder. När den teknik som används av tillverkare som är målet i allmänhet att locka kunder till en produkt eller ett varumärke och att uppmuntra märkeslojalitet. Till exempel kan en klädaffär erbjuda kläder till priser som är lägre än tillverkarens rekommenderade pris. Shoppare, lockade av de låga priser, kommer sannolikt att komma ihåg att lagra och besök igen när de har kläder behov. En kosmetisk företag kan erbjuda två komprimerar av ögonskugga för priset av en. När kvinnor behöver ögonskugga igen, förhoppningsvis kommer de att känna sig motiverade att köpa detta märke igen.

Vilka kunder kommer sannolikt att finna när de återvänder till ett framtida köp är att priserna på dessa varor har ökat. Promotional prissättning är vanligtvis tillfälliga. Detta innebär att i de flesta fall, kvalitet och erfarenhet måste komplettera denna prisstrategi. Om den inte gör, och kunderna inte känner att det finns något signifikant om den produkt eller tjänst, kan det vara mycket svårt att få dem att köpa det till högre priser. Det finns andra skäl användning av PR prissättning måste användas förnuftigt. Om den inte är, kan den uppgå till ett bolag förlorar mycket pengar utan att den förväntade avkastningen. Om tekniken används alltför ofta, till exempel, kan konsumenter föregripa prissänkning och vägra att köpa varor till normalpris.

Promotional prissättning är också troligt att locka vissa kunder som är mer bekymrade över det pris än produkten eller tjänsten. När produkten eller tjänsten behövs igen, dessa människor sannolikt inte kommer att motiveras av tidigare erfarenheter. De kan köpa liknande varor som är billigare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.