Vad är Integrated Benefits?

Integrerade förmåner till anställda som inte bara omfattar traditionell arbetstagaren skadestånd, utan även funktionshinder program som en total paketet. I många länder är förmåner vid funktionshinder behandlas separat från löner, semester, sjukfrånvaro och andra typer av ersättningar till anställda. Kombinera alla förmåner enligt en enkel plan kan spara tid och pengar för alla inblandade. Personalavdelningen kan hantera ett integrerat fördel paket eller bolaget kan välja att outsourca funktionen till ett företag som erbjuder och specialiserar sig på att skapa och genomförande av integrerade lösningar förmåner. Det finns fördelar för både arbetsgivaren och arbetstagaren att skapa ett integrerat förmånspaket. För arbetsgivaren kan hantera alla typer av förmåner genom en central pipeline vara kostnadseffektiva. Vare åstadkommas i hus med ett team av specialister förmån eller läggas ut på ett företag som erbjuder integrerade fördel tjänster, skall arbetsgivaren spara mycket tid och pengar i benefits management. Detta bidrar till att frigöra företagets resurser att ägna åt andra frågor, såsom produktion och allmänna verksamhet.

För de anställda integrerade förmåner erbjuder dig möjlighet att välja från en katalog över tillgängliga förmåner för att skapa den perfekta paketet. Detta ger arbetstagaren rätt att få exakt vad han eller hon behöver i form av förmåner, i stället för att nöja sig med en standard förmån paket som gäller för alla knutna till företaget. Genom att plocka och välja de särskilda förmåner som ingår, är det möjligt att hantera alla kostnader den anställde betalar för komponenter såsom funktionshinder täckning eller sjukförsäkring, medan utelämna alla komponenter som den anställde inte vill ta. I normalfallet kommer en integrerad förmånspaket inkluderar flera alternativ till samma typ av nytta. Exempelvis kan den anställde välja att gå med antingen en PPO (föredras leverantör organisation) eller någon form av managed care för sjukförsäkringen alternativet. Med livförsäkring, kan arbetstagaren välja mellan term liv och hela alternativ livet. Den flexibilitet som finns med ett integrerat fördel paket gör det möjligt för alla att vara lycklig, en situation som troligen kommer att bidra till att främja och upprätthålla goda stämningen bland de anställda.

Eftersom det finns ett antal tjänster som erbjuder integrerade förmånspaket, bör arbetsgivaren överväga var ett noga innan du gör ett val. Uppmärksamt till leverantörerna av enskild tjänst är lika viktigt att utvärdera den utbud av tjänster som erbjuds i paketet. Genom att se fördelarna paketet innehåller erbjudanden från välkända och respekterade leverantörerna, är möjligheterna att välja rätt integrerade förmåner lösning kraftigt ökat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.