Vad är FDIC bevakningslistan?

Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) bevakningslista är en lista över FDIC-försäkrade banker som verkar vara svårt. När bankerna landa på bevakningslista, övervakar FDIC dem på nära håll, med målet att förebygga fel och vara redo att svänga in åtgärder om så krävs. Innehållet i FDIC bevakningslista är inte tillgängliga för allmänheten.

Liksom övriga organ i den finansiella industrin har FDIC en komplex klassningssystem som den använder för att bedöma hälsa banker. Betygen överväga frågor som likviditet, totalt medel på inlåningskonton, bank politik, och så vidare, med målet att avgöra hur tillförlitliga och säkra en bank. Med hjälp av detta bedömningssystem kan FDIC sammanställa en förteckning över de banker som verkar ha tippa farligt nära att misslyckas.

Innehållet i bevakningslistan hålls privat grund av oro för en körning på banken. Om FDIC bevakningslista skulle bli offentliga, är oron för att insättare och investerare skulle ner på banken för att begära sådana medel på inlåningskonton, och detta skulle driva banken till misslyckande. Men många andra institutioner offentligt banker ränta och andra finansiella företag och deras betyg är ofta liknar FDIC-talet. För att få en uppfattning om vilka banker som är på listan, kan man prova att kontrollera annan bank ratings, såsom Veribank eller BankRatings. En bank kan arbeta sig bort från bevakningslistan på två sätt: misslyckas, eller förbättra sin ekonomi så att den inte längre ses som en at-risk bank. Helst skulle FDIC föredra att bankerna inte misslyckas, eftersom banken misslyckanden tenderar att rubba konsumenternas förtroende, och de kräver utdelning i kontanter i FDIC bosättningar, eller en FDIC-medierad övertagande. Som ett resultat, driver institutionen banker på FDIC bevakningslista för att förbättra sin finansiella ställning genom att ändra politiken, inte göra sig olönsamma enheter och så vidare.

Även om FDIC bevakningslista inte är offentlig, antalet banker i listan är allmänt tillgänglig, liksom listan över misslyckades banker. Den FDIC upprätthåller en komplett lista av misslyckade banker på sin webbplats www. fdic. gov, tillsammans med många andra statistiska uppgifter om den finansiella industrin och dess medlemsbanker. Normalt är listan under 50, men år 2008, långt över 100 banker noterades på FDIC bevakningslista, vilket återspeglar sig mitt i en ekonomisk kris som var förödande den amerikanska ekonomin och finanssektorn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.