Vad är Credit Card Shaving?

Det är en relativt ny form av kontokortsbedrägerier och identitetsstölder som inte kräver en skadelidandes faktiska kort plast kredit, bara den slumpmässiga kundnummer det innehåller. Det bedrägeri som kallas kreditkort rakning har ökat i popularitet de senaste åren på grund av sin låga tekniska metoder och inget behov av social ingenjörskonst eller andra farliga identitet taktik stöld. De kriminella inte ens göra någon personlig kontakt alls med offret för att dra igång en kredit bluff kort rakning.

Programmet börjar med scammer testa ut en slumpmässig serie av 16 siffror som kunde tänkas matcha ett befintligt konto kreditkort. Detta steg kan vara lite tidskrävande, men när en matchning hittas, identitet tjuven nu har legitima kredit antal kort hänsyn till en ovetande offer. Ingen annan personlig identifikation, såsom en PIN-kod eller utgångsdatum, som är absolut nödvändigt, bara de 16 numren på ett aktivt konto.

Nästa steg i ett kreditkort rakning svindleri innebär en resa till en lokal livsmedelsbutik eller varuhus där plast presentkort säljs. Den scammer är inte nödvändigtvis intresserade av att använda den presentkort sig, men han eller hon behöver höjas plast siffrorna de innehåller. Att använda ett rakblad eller brukskniv för bedragare bokstavligen rakar av dessa nummer för framtida bruk.

Många kreditkort kontonummer använda samma ursprungliga 12 numren som bankkoder eller andra generella koder kontroll. Det är de fyra sista siffrorna som är unika för varje kreditkort innehavare. Den bedragare använder antingen en gammal kreditkort eller en bank presentkort som bas för bedrägeri. De fyra sista siffrorna är noga rakat bort och ersättas med stulna kontots fyra sista siffrorna byggda från rakade presentkort. Siffrorna är bokstavligen superglued att kortet ska visas autentiska.

I ett kreditkort rakning ordningen, är den faktiska plastkort bara en skenmanöver. Den scammer skadestånd avsiktligt kortets magnetremsa, vilket gör att kortet kan läsas elektroniskt. Säljaren måste manuellt ange kontoinformation till processorn, vilket innebär att offrets autentiska kreditkortsnummer kommer att användas i transaktionen. Den scammer åtnjuter fördelarna av inköp, medan offret är ovetande debiteras för dem alla.

Kreditkort rakning är särskilt svårt identitetsstöld scam för att förhindra. Offret kan inte hindra en kunnig eller patient tjuv från att ta fram en matchande kredit antal kort konto. Försäljaren får inte märker den förändrade kort information om de kriminella är speciellt skicklig med ett rakblad och superlim. Vid tidpunkten för bedrägeri upptäcks, vanligen genom att offret får en tvätt förteckning över otillåtna avgifter kan identitetsstöld har flyttat till ett nytt slumpmässigt konto.

identitet tjuvar som gripits för kreditkort rakning allmänhet har gjort ett avslöjande misstag på grund av typen av sina inköp eller har hindrats av leverantörer som kände igen en olagligen ändrade kreditkort och rapporterade transaktionen till myndigheterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.