I Finans, Vad är säljsidan?

säljsidan är en del av de finansiella marknaderna som är ansvarig för försäljning och värdepapper betyg för sin motpart, känd som köper sidan. Typiska säljsidan jobb omfatta Wall Street analytiker, handlare, och investeringsbanker. Klienter på säljsidan gemenskapen omfattar institutionella placerare, bl. a. fonder, fonder pension, hedgefonder eller andra köpa institutioner sidan. Detaljhandel eller enskilda investerare utgör också köpa sida, men säljsidan forskning är oftast inriktad på de största finansiella institutionerna. En institutionell storlek investmentbank är ett finansiellt institut som hjälper företagen att samla in pengar på kapitalmarknaderna och dessutom upprätthåller en mäklare. På grund av ett omfattande forskargrupp vid sidan av sin institutionella säljteam, en investmentbank ofta tjänster både köpa sida och säljsidan samhällen. Säljsidan Investment Banking är ansvarig för att sälja värdepapper till investerare på uppdrag av kunder i en affär, som i en börsintroduktion. Köp side deltagare kan omfatta stora institutionella köpare, inklusive fonder eller hedgefonder, som är på marknaden för värdepapper. En säljsidan analytiker ansvarar för att utarbeta rapporter om ett företag som bedriver handel med de offentliga marknaderna och tilldelar kreditbetyg för beståndet. Typiska bedömningar kan omfatta köpa, sälja eller inneha rekommendationer. En sälja side analytiker kan grunda sin värdering på förväntade framtida vinsttillväxt på ett företag, vilket är en signal om hur lönsam den enheten förväntas bli. Mera lönsamma bolag blir, presterar bättre dess aktiekursen typiskt. Investerare gör ofta handel beslut baserat på analytiker forskning.

Relationer mellan säljsidan analytiker och publika bolag kan vara kontroversiell. Analytiker förväntas producera icke-partisk information om en aktie. Institutionellt mäklarfirmor som sysselsätter analytiker kan dock även anställa säljsidan näringsidkare vars mycket provision intjänas baserat på det antal aktier som de säljer. Om det finns en brist på etik i företaget, analytiker kan komma att pressas av ett företag att rekommendera ett lager i hopp om att handlaren kommer att sälja fler aktier.

Denna intressekonflikt suddar ut alla linjer mellan köp-sidan och säljsidan. Det är upp till en tillsynsmyndighet i en viss region att införa regler som förbjuder oetiskt beteende. I USA till exempel, bildades Sarbanes Oxley Act från 2002 delvis för att hantera sälja konflikter side analytiker intressen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.