Hur kan jag ansöka om konkurs?

I tider av ekonomiska problem, många människor befinner sig brottas med den svåra frågan om huruvida eller inte att ansöka om konkurs. När du har valt att ta detta steg, kommer denna guide ger dig en översikt av processen för ansökan om konkurs. Denna artikel är inte en ersättning för juridiskt ombud, och det är inte avsedd att ge dig specifika juridiska råd om din situation. Det första beslutet som du måste göra innan du ansöka om konkurs är om inte anlita en advokat. Konkursförfarande lämnas in inom en uppdelning av det federala domstolsväsendet. Gäldenärer är tillåtet att ansöka om konkurs pro SE , vilket innebär att visas utan en advokat. Dock konkurslagstiftning komplicerade och ständigt föränderliga, såvida du inte har juridisk expertis inom detta område, är det lämpligt att hitta en advokat för att företräda dig. Word-of-mouth är det bästa sättet att hitta en bra advokat, men advokater förtecknade efter specialitet kan också hittas på nätet och i de gula sidorna avsnitt i telefonkatalogen. Det finns tre huvudtyper av konkurser. Kapitel 11 konkurser är en plan som tillåter kämpande företag ett visst skydd mot borgenärer medan de omorganisera. Flesta enskilda gäldenärer att ansöka om konkursskydd enligt kapitel 7 eller 13 kap konkurs. Kapitel 13 är något liknande till kapitel 11, det är att sätta dig på en femårig återbetalningsplan övervakas av en domstol utsedda förvaltaren. I vissa fall där återbetalningen skulle få svåra umbäranden på dig, ett kapitel 7 konkurs kan göras, vilka utsläpp de flesta eller alla dina skulder.

På din första samråd med din advokat, kommer du antagligen att diskutera betalning av advokatkostnader och om ni kommer att ansöka om konkurs enligt kapitel 7 eller 13. Du blir ombedd att lämna viss grundläggande information för att få ditt fall igång, såsom adress och telefonnummer kontaktinformation. De flesta advokater kommer att ge dig en bunt papper att fylla i och retur. Dessa blanketter kommer att be om information om hur mycket pengar du gör, vilka typer av fastigheter du äger och fastighetens värde och namn, kontonummer och skuld för alla dina fordringsägare. Detta är den mest tidskrävande steg i processen, ärlighet och noggrannhet är viktiga, men du måste återvända dessa former så snart som möjligt. När du har undertecknat det ursprungliga avtalet med din advokat och betalat några avgifter i förskott, de flesta av dina fordringsägare kan inte kontakta dig om dina skulder, men måste rikta sina frågor till din advokat. Om du tar emot samtal eller brev från borgenärer eller agenter insamling, bör du ge din advokat telefonnummer. Vissa skulder, såsom studielån och underhåll till barn, kan inte släppas ut i en konkurs. Din advokat kommer att ge dig råd om vilka räkningar du kommer att fortsätta att betala. När ditt ärende registreras vid domstolen, kommer en utfrågning planeras. Detta är vanligen kallad 341 möte, och din fordringsägare har möjlighet att visas vid detta möte och ställa dina frågor. Du kommer att avlägga ed och domstol utsedda förvaltaren kommer att ställa frågor om ditt ärende, och kommer att begära förtydligande av något i dina papper som var oklar. Din advokat kommer att vara med dig vid detta möte och kommer att förtydliga eventuella frågor som du inte förstår.

Efter förhandlingen, kommer ditt fall fortsätt beroende på vilket kapitel du in under. Kapitel 13 gäldenärer att sättas upp på en avbetalningsplan och instruktioner om hur man kan göra betalningar. Kapitel 7 filers kan uppmanas att avstå från vissa tillgångar till förvaltaren om likvidation. I dessa fall skall förvaltaren hålla en försäljning och intäkterna går till dina fordringsägare.

När ditt ärende är stängd, kommer domstolen att fullgöra dina konkurs och avsluta ditt fall. Du kommer att få ett officiellt meddelande om när ditt ärende har avslutats. Konkursförfarande är offentlig handling och kommer att visas på din kredit rapport för ett antal år efter att ditt ärende har avslutats, vanligen sju till tio år. Din advokat kan ge dig råd om exakt tidsram för ditt fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.