Vad är överkomliga Index?

En överkomliga index är ett mått på din inkomst /till hus förhållandet mellan pris som avgör om du har råd med ett hus, vilken typ av hus du har råd, och oavsett om du befinner dig i en inkomst sortiment som gör dig attraktiv till långivare. Dessa index kan publiceras av städer, stater, växande samhällen och en mängd andra källor för att hjälpa dig att bedöma din potential att vara husägare. Vissa överkomliga index typer också fundera på hur bor i vissa platser kan sänka dina kostnader eller höja dem för saker som transporter.

Många överkomliga index kurs en potentiell homebuyer på basis av procentsatsen. Om du är dimensionerade för 100% innebär detta att ett hus i din prisklass bör kunna köpas av dig utifrån den inkomst du tjänar. När du har mindre än 100%, de flesta långivare betrakta dig som mindre än råd att köpa ett hem. Generellt bör din inkomst som motsvarar ungefär en tredjedel av det totala lånebeloppet med förmåga att betala 5% ner. Detta kan gå upp eller ner med ökningar eller droppar i räntor, och husen du kan ha råd kan ändras med huspriserna. En annan typ av överkomliga index tittar på antalet människor som har råd att köpa en bostad i en särskild gemenskap. Detta skall utvärderas på procentuella också, och baseras på medianvärdet eller medelinkomsten i samhället. I vissa kommuner kan ett rimligt pris index visar att alltför få människor har möjlighet att köpa ett hem på den inkomst som de gör. Detta kan hjälpa de lokala arbetsgivarna veta vilken typ av löner som de kanske behöver erbjuda arbetstagare i syfte att locka dem till sin verksamhet eller hålla dem i området, och det kan också låta som säljer hem vet hur man ska prissätta sina hem. Ju lägre överkomliga index procentsatsen för hela samhället, desto mindre kommer folk att ha råd att köpa de mest grundläggande hem. Om en överkomliga index av denna typ visar att endast 25% av människorna i samhället har råd med ett hus, då kan det bli stora problem med att sälja bostäder.

flesta överkomliga index inte tar hänsyn kreditvärdighet, vilket är en viktig faktor för långivarna. Bad kredit kan göra överkomliga index relativt värdelös på individuell basis, om inte lånet du tar ut är mycket liten. Om din kredit är ganska bra, kan dessa index hjälpa dig att bestämma när och var du kan köpa ditt första hem, och huruvida en bank kommer att ta dig kvalificerad att ta ett lån av en viss storlek. Om din dröm om att äga ett hem är inte en som kan förekomma i samhället du lever i, kan du kanske hitta någon annanstans där du har råd med ett hus, men att göra detta måste lönen vara lika med eller större än angiven mängd på indexet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.