Vad är finansiella derivat?

Ett derivat är ett finansiellt instrument som härleder eller blir det värde från några riktigt bra eller lager. Det är i sin enklaste form helt enkelt ett kontrakt mellan två parter för att utbyta baserat på talan av en verklig vara eller tjänst. Vanligtvis får säljaren pengarna i utbyte mot ett avtal om att köpa eller sälja en vara eller tjänst vid någon tidpunkt i framtiden. Den största överklagande av derivat är att de erbjuder en viss grad av inflytande. Hävstångseffekt är en finansiell term som hänvisar till den stora ökningen som händer när en liten summa pengar används för att kontrollera ett objekt av mycket större värde. En inteckning är den vanligaste formen av hävstångseffekt. För en liten summa pengar och tar på skyldigheten för en inteckning, en person få kontrollen över en fastighet med mycket större värde än den lilla summa pengar som bytt händer.

Derivat erbjuda samma sorts hävstångseffekt eller mångfaldigande som en inteckning. För en liten summa pengar, kan investeraren kontrollera ett mycket större värde på företagets aktier då skulle vara möjligt utan användning av derivat. Detta kan fungera åt båda hållen, though. Om investeraren köper derivatet är korrekt, kan då mer pengar göras än om placeringen hade gjorts direkt i företaget självt. Men en investerare som är fel, de förluster multipliceras istället.

härledda nyheterna 1995 när oseriösa näringsidkare Nick Leeson på egen hand orsakat felet av Barings Bank of England. Nick Leeson var ett derivat aktör vars avslut fungerade inte, och på grund av de enorma inflytande på den använda yrken, blev förlusterna så stora att banken var bankrutt när resultaten av hans affärer förfaller. Warren Buffet, en mycket aktade och mycket framgångsrik investerare, har sagt i en av sina årliga rapporter om att han är starkt emot användningen av derivat och han förväntar sig att de kommer att leda till ett eventuellt misslyckande för alla som använder dem. Trots allt detta negativa pressen har derivat länge varit en normal del av verksamheten och investera och kommer sannolikt att vara det under många år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.