Vad är ett riskkapitalbolag?

riskkapitalbolag är investmentbolag med verksamhet enbart i funktion för hantering av investeringar i affärsprojekt som kan betraktas som hög risk. Ett riskkapitalbolag kan specialisera sig på att arbeta med startup företag som söker medel för att täcka driftskostnader tills lönsamhet uppnås. Företaget kan också fokusera på att rädda etablerade företag som har ekonomiska problem, men visar viss potential för att bli lönsamt igen efter några verktygsutrustning. Vissa riskkapitalinvesteringarna företag kommer att tillhandahålla finansiering för båda situationerna, samt korta projekt sikt att falla någonstans längs spektrumet.

Ett riskkapitalbolag kan vara en liten verksamhet som arbetar med en begränsad mängd utsäde pengar som levereras av ett fåtal investerare. I andra fall kan ett investeringsbolag av denna typ omfattar hundratals investerare och har miljarder dollar på sitt kommando. Dock är storleken på företaget inte alltid är vägledande för vilken typ av avtal riskkapital att företaget kommer att ta på. Ett stort riskkapitalbolag kan välja att ägna en del av sin uppmärksamhet åt att starta företag tillsammans med finansiering stora affärer med omstrukturering och förnyelse av väl etablerade internationella affärsenheter.

Det som skiljer ett företag riskkapital från andra finansieringskällor är att riskkapitalister inte tenderar att vara passiva i sin inställning till uppgiften. Medan många finansiärer kommer helt enkelt lån för pengar och förväntar sig inget annat än återbetalning enligt villkoren, kommer de riskkapitalbolag tar ett aktivt intresse i installationsprogrammet, drift, marknadsföring, distribution och försäljning ansträngningar finansierade företag. Allmänhet, kontraktet mellan riskkapitalbolag och kunden erhåller finansiering kommer att specificera de rättigheter och privilegier för företaget när det gäller deltagande i det dagliga funktioner för klienten.

En ytterligare fördel med att ett riskkapitalbolag ofta leder till bordet är förmågan att skapa nya säljare relationer mellan kunder hos företaget. Till exempel kan Client A tillverka en enastående produkt, men inte har tillräckliga distributionstjänster. Client B besitter utmärkt distribution teknik och utrustning och kan ta över denna uppgift till ett pris som kommer att skära kostnader för Client A. riskkapitalbolag introducerar två klienter, som sedan kan slå ett avtal. Som ett resultat av både kunder upplever en sundare bottom line. Samtidigt, i venture capital-bolag drar nytta av sundare ekonomiska utsikterna i de två klienter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.