Vad är ett långsiktigt Mortgage?

En inteckning är ett långfristigt lån ordnas via en bank, en annan långivare, eller säljaren av en fastighet. En långsiktig inteckning är en som förlängs efter livet i en typisk lån. En typisk inteckning kan vara någonstans 15-30 års varaktighet, medan en långsiktig inteckning kan sträckas ut till 40 eller 50 år eller mer.

De flesta långivare föredrar kortare bolån snarare än en långsiktig inteckning. Med tanke på att många bostäder och byggnader har redan funnits i flera år, de säkert inte kommer att vara i sin bästa efter ytterligare 50 åren går. Värdet av den egendom kan inte vara tillräckligt för att säkerheten för lånet till den punkten.

Fortfarande kommer vissa långivare möjliggöra en långsiktig inteckning om en fastighet är i utmärkt skick, om den har någon historisk betydelse, eller om låntagaren är en exceptionellt bra kund. I en del placerare använder långsiktiga lån för att hålla månatliga betalningar låga, men renovera en fastighet, som de vill sälja så snart som möjligt efter det att arbetet har utförts. De har ingen avsikt att betala för denna fastighet för 40 eller 50 år, och kommer att betala av inteckningen när fastigheten säljs.

Åter andra använder ett långsiktigt lån för att bygga upp eget kapital i en fastighet. De gör låga månatliga betalningar, renovera fastigheten och sedan hyra eller hyra ut det. Hjälp av pengar som betalas av hyresgäster betalar de ner inteckning snabbt, göra direkta utbetalningar på principen. Innan länge de har eget kapital byggts upp i fastigheten och kan ta ytterligare lån med denna egendom som säkerhet. Eget kapital innebär i korthet värdet av en fastighet med avdrag för att betala av det.

En långsiktig inteckning kan vara ett nödvändigt verktyg för investerare och kan vara en fördelaktig affär för den unga person eller familj som köper ett första hem, eftersom betalningar sprids ut över flera år håller månatliga betalningar låg. Nyckeln är att använda en långsiktig inteckning till din fördel, men att betala bort det förr snarare än senare. När du säker ett sådant lån bör du kontrollera med långivaren och se till att det inte finns några sanktioner, eller åtminstone att straffen är minimala, om du väljer att betala din långsiktiga inteckning bort tidigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.