Vad är ett lån och värde-förhållande?

Lån till värde (LTV) ratio är en term som ofta används i samband med inteckningar. Det är ett förhållande som innebär att lånebeloppet och värdet av den egendom som någon har ansökt om inteckning. Denna kvot beräknas genom att dividera inteckningen belopp med det belopp för vilket egendomen har bedömas.

Lån till belåningsgrad vanligen uttryckt i procent. Till exempel, om en person som vill låna $ 75,000 US dollar (USD) för en fastighet med ett bedömt värde av $ 85,000 USD, lånet till värdet förhållande 88. 23 procent. Likaså, om en person behöver låna $ 50. 000 dollar att köpa en fastighet som har ett bedömt värde av $ 75,000 USD, lånet till värdet förhållande skulle vara ungefär 66 procent. När långivarna anser inteckning lånade pengar, brukar de anser att lånet till värde i förhållande fattar sina beslut och ett mindre hem för att värdera förhållande anses optimal. Detta beror på högre lån till belåningsgrad ger mer risk för det långivande bolaget. I en sådan situation, är låntagaren finansiera mer av tillgångarna, och långivaren riskerar att förlora mer om låntagaren uteblivna betalningar för lånet. Till exempel, om långivaren utestänger konkurrenter på en fastighet med ett högre lån att värdera förhållandet, måste det långivande bolaget hoppas att auktionera fastigheten och sälja den till ett högre belopp för att återfå de pengar som lånas ut. Å andra sidan, om man bara lånat ut 40 procent av det beräknade värdet på egendomen, kommer det att ha en mycket enklare uppgift, och en större chans att återfå sina pengar.

Trots att göra högre lån till värde lån är riskabelt, kommer vissa långivare ge 100 procent lån till värde lån. Dessa typer av lån erbjuds ofta till personer med god kredit. Långivare känner sig mer bekväm som erbjuder dessa lån till låntagare med god kredit eftersom de har visat ansvar med att betala räkningar tidigare, vilket leder till lägre totala risken för långivarna. Som sådant kan en långivare besluta att en sådan attraktiv potentiell låntagare är värd lite extra risk.

LTV är viktigt inte bara i de situationer fastighetsköp utan också i Vid inteckning refinansiera lån. Huvudsak med lånet vale förhållandet i en refinansiering situation jämför det belopp som en person behöver låna med mängden kapital han har i sitt hem eller egendom. Eget kapital är skillnaden mellan hemmets värde och det belopp låntagaren fortfarande skyldig på sin inteckning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.