Vad är ett konsolideringslån?

En konsolidering lån är ett lån som kan hjälpa dig att ta små eller stora belopp du är skyldig till olika personer och placera skuldförbindelse med ett företag, i stället för hos de olika långivarna. Människor kan välja det här alternativet om de är refinansiering ett hus och vill lägga de pengar de är skyldiga till olika borgenärer att de pengar de är skyldiga sina hem. Alternativt, att vissa människor kontrakt med en ny långivare tar ut ett personligt lån, som konsoliderar alla sina skulder. Ibland kan ett konsolideringslån rädda folk pengar, speciellt om de får lån till en ränta som är lägre än de på de skulder som de för närvarande är skyldiga. Detta är dock inte alltid fallet. En enkel konsolideringslånet att många människor deltar är att konsolidera sina studielån efter sin examen från college. Dessa tenderar att vara mycket lätt att få och de är inte enbart baseras på kreditvärdighet. Det kan vara bra att bara göra en betalning studielån en månad, istället för att göra flera betalningar till olika långivare. Som med alla konsolidering lån, är det viktigt att förstå om konsolidering studielån skuld förändringar något om skuld du är skyldig. Till exempel tar på sig en högre ränta eller hårdare villkor återbetalning får inte vara i ditt bästa intresse. Se till kritan siffrorna så att ett sådant lån är till din fördel, inte eller inte sätta dig vidare i skuld. Vara säker på att fundera på saker som avgifter lån uppkomst, om de finns. Titta på alla företag eller organ som du är skyldig pengar och se som verkligen har det bästa resultatet för ett konsolideringslån.

Andra människor väljer ett konsolideringslån när de är skyldiga pengar på ett antal olika kreditkort . Detta måste återigen vara försiktighet. Du bör titta på alla dina nuvarande långivare, den ränta du betalar, och de avgifter som deltar i lån du kan ta ut för att skapa en överenskommelse med en enda långivare. Konsolideringslån inte alltid fungerar till låntagarens fördel. Detta är särskilt fallet när vissa lån har 0% eller mycket låg ränta inledande erbjudanden, men sedan hoppa till en mycket högre ränta vid en bestämd punkt. Läs allt det finstilta innan man beslutar om konsolidering av skulden kommer att kosta dig mer eller mindre pengar i ränta eller avgifter lån.

En annan sak att se upp för, särskilt när du lägger din skuld till ett hem inteckning, är tanken att du är fri från skuld för att du gör inte en massa små betalningar. Vissa människor konsolidera skulderna bara indebt sig igen till samma belopp i ett par års tid. Om du får en konsolidering lån, är det en bra idé att avsluta din relation med de flesta av de borgenärer som du inte längre är skyldig pengar. Bli av krediten varuhuset kort, och kanske hålla ett kreditkort för akut bruk. Försök att arbeta på principen om kontant betalning, och försöka att inte gå tillbaka till kreditkort utgifterna när det kan undvikas. I slutändan kommer att skapa mer skuld orsaka mer skada, eftersom du nu har en konsolidering lån att betala för och återigen måste göra många kreditkortsbetalningar varje månad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.