Vad är ett förskott lån?

ett förskott lån är en typ av lån som syftar till att ge en låntagare snabb tillgång till pengar han inte skulle normalt ha till ett senare datum. Vanligtvis, i kontanta förskott lån som lånats ut under förutsättning att låntagaren kommer att betala tillbaka dem vid mottagandet av pengarna som de är planerade att få, till exempel pengar från en lönecheck eller social trygghet utbetalning. Till skillnad från andra typer av lån, ett förskott lån är tänkt att betalas tillbaka under en kort tid snarare än månader eller år efter det att låntagaren får medel. Eftersom de normalt betalas när låntagaren tar emot hans nästa lönecheck, vissa av dessa lån kan bero på bara en vecka efter finansiering. Till exempel, om en person betalas varannan vecka, är hans lån vanligtvis förfaller inom cirka två veckor efter utbetalning.

Många förskott lån som inte behöver återbetalas i sin helhet i slutet av lånet sikt. Istället är en låntagare ofta få utöka sitt lån, få ett nytt förfallodatum som överensstämmer med hans mycket nästa lön check. Till exempel, om den ursprungliga förfallodagen var 3 mars och den personen får varannan fredag, kan han begära att få sina lån förlängs utöver 3 Mars-17 mars. Han skulle inte kunna vänta tills den 17: e att betala några pengar, dock. I de flesta fall måste han betala en ränta den 3 mars för privilegiet att utsträcka sina lån. En del människor kan se lån förskott som lifesavers grund av det faktum att de gör det möjligt att erhålla kontanter i så lite som 24 timmar tid. Normalt behöver de inte en kreditupplysning vilket innebär att nästan vem som helst kan skaffa en. Alla måste en person är en kontrollerbar källa till stadig inkomst, såsom ett jobb eller social trygghet och styrka sin identitet. Ibland ett checkkonto Det krävs också, som många förskott Långivare kräver låntagare att skriva något som ger dem möjlighet att dra återbetalning pengar och finansiella avgifter från sina bankkonton automatiskt.

Även om vissa människor ser lån förskott som gynnsamt kan de verkligen göra en persons ekonomiska problem värre. Ofta finansieringen avgifterna är skyhöga. Till exempel kan en person betala $ 240 US dollar (USD) i finansiella kostnader varannan vecka för förmånen att låna $ 800 USD. Om personen tar åtta veckor att betala tillbaka lånet, ska han betala $ 960 dollar i finansiering enbart avgifter. Om han är kort om medel i första hand, så höga avgifter kan vara ekonomiskt förödande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.