Vad är ett checkhäfte register?

Ett checkhäfte register är en form som följer kontroller för att spåra och balansering kontroll konton. Ett checkhäfte register normalt kommer som en liten broschyr som kan infogas i en CHECKBOKSÖVERDRAG tillsammans med kontroller. Det finns särskilda områden med på checkhäfte register form som hjälper kontoinnehavare följa deras utgifter och balansera sina checkhäfte. De särskilda områden som tas upp på ett checkhäfte register är utformade för att spela in detaljerad information. Datumet en transaktion görs, kontrollen nummer, ett memo linje för att spela på vem eller vad en check skrevs till eller debet gjordes, och ett fält för registrering av beloppet på checken eller bankkort är gemensamma fält. Ytterligare ett fält för alla eventuella inlåning eller krediter till kontot och en slutlig fält för att en löpande total balans ingår också. Det finns vanligtvis ytterligare fält för att markera indikatorer vid varje kontroll har läkt samt en kolumn för att markera om inköp eller kostnader är avdragsgilla.

För att hantera den egna ekonomin, ett checkhäfte register är nödvändigt för att spåra utgifter och för att balansera räkning mot en månatlig bank-issued uttalande. Den kompletta vilken utsträckning ett checkhäfte Registret används är upp till den enskilde kontoinnehavaren, men fullständig registrering gör spårning, inspelning och budgetering finansierar mycket enklare än utan goda resultat. Småföretagare kan också hitta de journaler som förs i deras checkhäfte register nödvändigt att komplettera sina skatter. Om du är som många människor som gör ett dåligt jobb för registrering kontrollera information i ett checkhäfte register, kan du överväga att utveckla nya vanor. Genom registrering av uppgifter om varje inköp eller kostnader betalas med en check, du inte bara se vart dina pengar går, men också få en redovisning av eventuella avvikelser som kan uppstå. Sällan checkhäfte register balanserar till öre jämfört med kontoutdrag beror på mänsklig räknefel, men med en förteckning över utgifter är till stor hjälp vid planering av en personlig budget.

Finansiella experter rekommenderar att hålla checkhäfte register och motsvarande kontoutdrag för en period på minst ett år från dagen för den sista kontrollen registreras. Du kan spara dem i mappar i lådor eller i plast behållare utsetts till personliga rekord. Stapla checkhäfte registret och de uttalanden ihop, svepa ett gummiband runt dem, och markera dem med ett datum. Detta sätt om du vill se vad din elräkning eller livsmedelsbutik kostnader har under de senaste sex eller tolv månader, du har en lättillgänglig rekord.

Om du aldrig har använt ett checkhäfte register i anslutning till ditt lönekonto eller aldrig skriva kontroller av ditt konto, men endast använda ett betal-eller kontroll-kortet kan du fråga någon på banken för att visa dig det bästa sättet att spåra dina utgifter och komplettera ditt register. Stellar finansiell dokumentation som denna är det bästa sättet att korrekt och effektivt mange din ekonomi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.