Vad är en delikatess gruppen?

Underwriting grupper är en samling bankirer som har gått samman med det uttryckliga syftet att delta i en emission av värdepapper. Generellt är en garant grupp bildats under ledning av en ursprung investeringsbank eller bank. Alla banker som väljer att delta i gruppens förbund att köpa ett visst antal aktier och sedan säljer dem till allmänheten erbjudande pris som fastställts av gruppens medlemmar. Det finns flera fördelar för företaget som arrangerar att lansera ett nytt erbjudande under beskydd av en försäkringsteknisk grupp. En av de största fördelarna är den omfattande distributionsnät att gruppen kan ge. Fungerar först som ett köp grupp och sedan sälja en grupp, bankirer som ingår i försäkringsverksamhet grupp kan ge en bredare investerarbas än bara en eller två försäkringsgivare kunde hantera. Detta innebär en utökad möjlighet för börsintroduktionen att generera en hel del uppmärksamhet och leda till snabb försäljning av aktierna köpts av försäkringsgivare.

För investmentbanker som väljer att delta i denna underwriting venture, Det finns också möjlighet att kombinera sina resurser och se till att lanseringen av den nya säkerheten är lönsamma, inte bara för det emitterande bolaget, utan också för försäkringsgivare. Att använda sina samlade resurser, kan bankdirektörerna i gruppen ger en mer framträdande plats för det nya erbjudandet, och sätta ett pris för den ursprungliga erbjudande som kommer att vara till gagn för alla berörda.

Som en del av villkoren i avtalet mellan underwriting gruppen och bolaget att emittera nya säkerhet kommer antalet och priset på de aktier som förvärvats av gruppen definieras. Samtidigt kommer alla berörda parter är överens om börsintroduktionen pris. Det är inte ovanligt att en tidslinje och förteckning över åtgärder punkter som ska anges i avtalet också. Detta hjälper både företag och medlemmarna i garantiverksamhet gruppen att veta exakt vilka åtgärder som varje part kommer att hantera före, under och efter lanseringen.

Många emissionsgarantier grupper väljer att fungera med ett format som kallas ett delat syndikat. Huvudsak bidrar detta format för att begränsa ansvar i samband med satsningen på mängden resurser som varje medlem i gruppen. Gruppmedlemmar som bidrar större mängder av resurser kommer att ådra sig mer ansvar, utan också kommer att inse en högre avkastning för sina insatser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.