Vad är en Underhåll Marginal?

En underhållet marginal är den minsta mängd kapital som måste hållas i en marginal konto för att hålla kontot öppnas. Många investerare köper och säljer aktier på marginalen, eftersom detta fenomen ökar deras köpkraft, men att köpa på marginalen kan också utsätta människor för betydande risker. Underhåll marginal kraven är utformade för att reducera risk och förhindra förluster för båda sidor av affären: investeraren och fondkommissionärerna. När folk köper en marginal satte de upp en del av priset av säkerheten och är förlängd kredit för resten av deras mäklare. Normalt människor behöver för att ge en minsta marginal innan handeln, vilket innebär att de deponerar ett grundbelopp bara att öppna en marginal konto. När de först köper värdepapper, är de skyldiga att sätta upp en initial säkerhetsmarginal, som ofta är 50% av värdet. För att hålla marginalen konto öppna för att hålla köpa och sälja, är det nödvändigt att bibehålla en underhåll marginal.

regering tillsynsmyndigheter ofta satta att upprätthålla marginal på 25%, även om enskilda mäklare kan välja att ställa in marginal högre. Det innebär att värdet av någons värdepapper faller, han eller hon kan få en "marginal samtal" från en mäklare, med den mäklare som begär mer pengar för att täcka underhåll marginal. Om en investerare inte svarar på en marginal samtal kan mäklaren välja att avveckla sina värdepapper för att lösa problemet. Investerare kan också välja att bli av med sina lager med förlust snarare än att täcka marginalen, som kan sänka priserna ännu mer om många investerare får tilläggssäkerheter.

Underhåll marginal kraven kan variera, beroende på de värdepapper som någon köper och säljer och preferens av mäklare. Termerna är tydligt i det avtal som undertecknas när någon öppnar ett konto, och investerare kan alltid kontakta mäklare för att ta reda på hur stor deras underhåll marginalen vid en viss tidpunkt. Människor är också välkommen att överskrida kraven, bör de vilja att göra det.

Handel på marginalen kan definitivt göra en investerares starkare ställning genom att låta honom eller henne mer ekonomisk makt. Det kan emellertid också vara mycket farligt, som radikala förändringar i värden kunde lämna investerare klättra för att täcka sina marginaler. Mäklare måste väga önskan att göra marginal som är tillgängliga för att locka kunder med behovet av att skydda sig mot förluster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.