Vad är en Subprime Mortgage?

Ett subprime mortgage är ett lån för att köpa ett hem, speciellt för låntagare som inte uppfyller kriterierna för en standard inteckning. Subprime är en beskrivning av borgenären, och är en indikator på dålig kreditvärdighet, vanligtvis 600 och nedan. Främsta kunderna beskriva låntagare med ett kreditbetyg på 700 och uppåt.

Tack vare den högre risken med låntagare som har låg kreditrisk betyg, hypotekslåneinstituten ut högre räntor på subprime mortgage än på en vanlig inteckning. Även om det finns konkurrens inom denna bransch, de räntesatser är genomgående högre än de från traditionell finansiering.

Inom subprime mortgage branschen finns det två produktlinjer som är unika för denna marknad, justerbar ränta inteckningar och 100 % finansiering. En justerbar ränta inteckning är ett där den ursprungliga räntan är nära till premiärminister för en viss tid. Efter den tiden, det räntehöjningar för återstoden av inteckning liv. Alternativen är 2 /28-Två år till introduktionspris ränta och 28 år till en högre ränta-eller 3 år i en lägre takt och 27 år vid högre.

Låntagarna ofta planerar att reparera sina krediter under de två eller tre år av den lägre räntan och sedan refinansiering med en traditionell långivare innan den högre skattesatsen träder i kraft. Credit betyg kan förbättras genom att upprätthålla en god betalning rekord, betala av osäkra fordringar eller låter tiden passera för konkurs eller konsumenten förslag tas bort från betänkandet.

finansieringen till 100% inteckning får låntagarna att inte Handpenningen utan för att finansiera hela kostnaden för inteckningen. Detta gör att låntagare som inte har kapacitet att spara minsta insättning på 5% av köpeskillingen att köpa ett hus.

Även om inte unikt för subprime mortgage branschen, har längre längd sett ökade antalet låntagare som uppfyller kraven för bolån. En traditionell inteckning är i USA är 25 år. Dock har långivarna erbjudit inteckning termer så länge som 40 år i ett försök att lägre månadskostnad till ett belopp som har råd med en större grupp av låntagare. Denna längre sikt ökar avsevärt räntebetalningar under hela livet för inteckningen.

subprime har en högre standard än vanliga bostadslån. Dessutom subprime mortgage långivare tar ofta ut extra avgifter för att kvalificera och ingår buyout klausuler, där en påföljd beror ska inteckningen tas bort i förtid, genom refinansiering med ett annat bolag till en lägre ränta.

subprime inteckning industri marknader aggressivt sina produkter till konsumenter. En vanlig praxis är att filt ett visst kvarter med information och försäljning presentationer riktar sig till konsumenter som är omedvetna om sin kredit värdering.

kvalificerade köpare får samtycka till en subprime mortgage baseras på försäljningen presentation, trots att de skulle vara berättigade till traditionell finansiering. Denna praxis är särskilt vanligt i etniskt koncentrerade områden, där låntagare nekades rutinmässigt kredit genom traditionella långivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.