Vad är en Mortgage Disclosure?

Mortgage utlämnande är processen att ge aktuell information om status för inteckning aktiviteten i samband med olika typer av fastigheter. Utlämnande kan ske i form av att tillhandahålla riktig information till potentiella köpare, potentiella säljare, eller till myndigheter som övervakar fastighetsbranschen inom ett visst land. Syftet med alla former av inteckning utlämnande är att fastighetstransaktioner hanteras på ett lagligt och etiskt sätt. I länder där inteckning uppgifterna bevaras i enlighet med statliga regleringar, är det normalt att de uppgifter som innehas av varje långivare skall uppdateras när förändringar sker. Detta omfattar närmare uppgifter om en nyligen godkänd inteckning, förändringar i villkoren för ett befintligt lån, och payoffen av egendom inteckning hanteras av långivaren. Beroende på kraven på behörighet, skall denna information lämnas till det behöriga organet att fortlöpande, med vissa länder kräver rapporter så ofta som varje vecka. I andra situationer, är en månatlig eller halvårsrapporten anses tillräckliga. Den information som tillhandahålls i en inteckning avslöjande kommer att variera från land till land, beroende på de nu gällande förordningarna. Men det finns flera typer av information som finns i snart sagt varje avslöjande dokument. Dessa inkluderar totala lånebeloppet, vilken typ av egendom, och anledningen till lånet. Exempel på skäl för lånet även inköp av ett nytt hem, renoveringar av befintliga hem, eller en utvidgning av refinansiering en primär inteckning eller ge en andra inteckning i fastigheten. I vissa länder finns detaljer om gäldenären även i inteckning utlämnandet. Loppet och etniska bakgrund av låntagaren är ofta ingår. Vissa länder kräver att kön låntagarens också rapporteras. I situationer där en inteckning ansökan avslås, skall orsaken till avslaget kan bli skyldig att inställa sig tillsammans med hänvisningar till dokumentation.

Även om en del av denna information kan tyckas vara irrelevanta eller rent av invasiv, är det vanligen anses nödvändig som ett sätt att skydda låntagare och långivare från bedrägeri situationer. Upplysningar lagar kräver ofta information som kan korsreferens med uppgifterna från olika långivare, och eventuellt identifiera avvikelser som tyder på förekomst av någon typ av information bedrägeri. Detta skyddar låntagare från att göra affärer med skrupelfria långivare, samtidigt som man skyddar långivare från att engagera sig på ett bedrägligt situation med oetiska låntagare.

Eftersom utlämnande föreskrifter och protokoll varierar från land till land, är det viktigt att identifiera de lagar som gäller för den lokala behörigheten. Utöver nationella lagar, kan det finnas kommunala eller statliga förordningar som påverkar processen och typ av inteckning utlämnande. Fastighetsmäklare kan ofta ge information om rutiner för rapportering samt var du hittar de blanketter som behövs för att uppfylla reglerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.