Vad är delat ägande?

delat ägande är huvudsakligen partiell äganderätten till en fastighet. Med delat ägande, är en fastighet som ägs och delas av minst två, och ofta flera, personer. Denna typ av ägande är populär semester egenskaper och resorts. Att förstå delat ägande, anser en stor och dyr, egendom som kan vara svåra att köpa och ta hand om på egen hand. Istället för att bli ensam ägare till egendomen, du köper en andel av den, liksom 15 andra personer. Nu får själv betala 1 /15 av fastigheten och få andra att dela på bördan av underhåll och skatter. Även om detta alternativ är populärt med större fastigheter, kan den användas med mindre, lägre kostnader egenskaper också.

Ofta folk blandar ihop delat ägande med andelslägenheter. Både delat ägande och timeshare situationer är vanligt med semester och resort-egenskaper typ. Med ett tidsdelat boende, men skulle du köpa en viss tid att spendera på fastigheten, såsom 3 veckor varje år. Du skulle egentligen inte äga någon del av egendomen. Med delat ägande, skulle du äger faktiskt den del av fastigheten du köper. När du väljer delat ägande i en fastighet, kommer att dela inblandade. Till exempel, om du köper en andel i en fastighet med tre andra fractional ägare, kan du ha användning av fastigheten för en vecka av varje månad. De övriga ägarna skulle få sin veckor så bra och du skulle inte ha användning av fastigheten vid den tidpunkten. Kom dock ihåg att varje delat ägande fastighet är olika och vissa tillåter ägare att använda egenskaper mer eller mindre än en vecka per månad. En del personer väljer att använda delat ägande för att tjäna pengar. Till exempel, att om en ägare inte planerar använda vissa eller alla av hans tilldelade veckor kan han välja att hyra ut dem till andra. Beroende på hur mycket han tar ut, kan han kunna göra en vinst. Han kanske till och med kunna hyra sin veckor till andra ägare, som ger dem möjlighet att tillbringa mer tid på fastigheten. Regler om hyra av egendomen till andra vanligtvis täcks i ett delat ägande kontrakt.

delat ägande är attraktiv för många eftersom det erbjuder ett enkelt sätt att äga semesterbostäder. Med denna typ av ägande, har du ett ställe att gå till semester, men är befriad från att vara ensam ansvarig för fastigheter och tillhörande kostnader. I de flesta fall behövs en tredje part eller förvaltningsbolag hand om allt från underhåll och verktyg för att skatter och försäkringar. Även om du har lite ansvar med ett delat ägande, så får man dådet till fastigheten, med angivande av antalet aktier du äger. Du kan gåva eller sälja det som du vill.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.