Vad är bästa förmåga Offering?

Precis som med företaget åtagande att erbjuda det bästa för att erbjuda är ett arrangemang där ett ombud åtar sig att ta sig an uppgiften att sälja värdepapper för ägaren. Det finns dock en viktig skillnad. Med en bästa för att erbjuda garanterar inte agenten inte att försäljningen kommer att ske inom en given tidsram eller att en viss mängd intäkter kommer att realiseras från företaget. Samtidigt går agenten lovar att göra rimliga ansträngningar att sälja erbjudandet, och kommer att hålla bästa av kundens intressen i åtanke.

Underwriting agenter som åtar sig att bästa för att erbjuda tjänster som ofta finns investmentbanker. Arbeta med det emitterande bolaget, kommer investmentbanken analysera erbjuda, titta på ett antal faktorer som har någon relation till säkerhet. Dessa faktorer kan omfatta granskning av tidigare och nuvarande status inom marknaden, och den beräknade resultat baserat på den totala marknadens villkor. Detta gör att agenten att utarbeta särskilda strategier för offentlighet åt tillgängligheten för erbjudandet, fastställer minimipriser som ofta kallas den bästa be, och förhandla med intresserade investerare för att få bästa möjliga pris. Det finns vissa fördelar för både säljare och agent som arbetar med yttersta för att erbjuda strategi. För agent, finns det möjlighet att förverkliga en trevlig provision från att kunna sälja erbjudandet till bästa möjliga pris. Ur detta perspektiv har agenten stor kontroll över processen med försäljningen. Agenten är fri att förkasta anbud som kan fylla ett minimipris, men inte når upp till vad agenten ärligt tror är ett rimligt pris för tillgången. Går till det bästa priset är inte bara ekonomiskt givande, men en agent som utvecklar ett rykte om att få den bästa försäljningspriset för kunderna är skyldig att ha gott om arbete.

För säljaren, att arbeta med en kompetent agent med erfarenhet av de bästa för att erbjuda strategi kan också vara en positiv upplevelse. Första finns det kunskap att agenten kommer att gå till bästa möjliga pris. För det andra har säljaren inte spendera mycket i vägen för att främja försäljningen alls, agenten tar hand om dessa funktioner. För det tredje, kan säljaren vara säker på att agenten inte kommer att acceptera ett lågt pris bara för att slutföra affären. I själva verket kan agenten avstå belöningen för en sammanfattning av kommissionen för att råda säljaren att hålla på med erbjudandet för en liten stund. Detta händer ofta när ombudet har anledning att tro att erbjudandet kommer att betinga ett bättre pris i sex månader eller ett år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.