Vad är Return On Investment?

Avkastning på investeringen (ROI) är en term som används inom den finansiella industrin för att beskriva ekonomisk vinning genom att investera i någon typ av finansiell fordon. Det finns en mängd olika finansiella redskap som kan användas för att få en rimlig avkastning på investeringar. Aktier och obligationer är vanligtvis vad som är tänkt när de överväger att investera, men kan andra fordon, till exempel små företag lån, ädelmetaller och kredittransaktioner, även ge rimlig avkastning på investeringen. En investerare behöver bara förstå hur man kan beräkna och övervaka sin investering och priser avkastning.

Oftast är avkastningen på investeringen beräknas genom att den mängd ekonomiska avkastningen från en särskild investering fordon med det totala belopp av monetära stöd som ursprungligen. Om till exempel en investerare investerat $ 20 US dollar (USD) och fick en avkastning på $ 15 dollar, då han eller hon skulle dela 15 med 20 för att få 0,75 eller 75% avkastning. Ju högre avkastning, desto större summa pengar som en investerare erhåller antingen utdelningsavkastning eller returnerar kontanter.

utdelningsavkastning är en viss typ av ROI som innebär alla investerare att få en garanterad avkastning på investeringarna på framgångarna för företaget och oberoende av investeringsbeloppet. Som ett exempel kan ett visst företag har ett mycket framgångsrikt år, och därmed vill utöka utdelning erbjudanden på 1% av 10% av all vinst till varje investerare. Därför får varje investerare lika stor avkastning för att investera i bolaget.

Cash återvänder liknar utdelningsavkastning, men får varje investerare en annan kurs för avkastning baserat på hur stora investeringar, även känd som aktier, förutsatt att de. Om exempelvis en del av ett visst företag är värderad till $ 5 dollar på den öppna marknaden, och en investerare köper 100 aktier till $ 500 USD, men två veckor senare aktierna är värda $ 600 USD, att särskild investerare har en avkastning på 20 % och en kontant avkastning på $ 100 USD. En investerare som köpte endast $ 100 dollar som lager, men kommer fortfarande att få 20% avkastning, men bara få 20 USD kontant avkastning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.