Vad är Korta räntefonder?

Penningmarknadsfonder är en typ av fond. Även kallad principal stabilitet fonder är de skyldiga enligt lag att investera i mycket likvida, låg risk värdepapper, och därmed minska risken för förlust på grund av kredit-, marknads och likviditet. Grundades 1971 av Bruce R. Bent, den första penningmarknadsfond reservfonden, som erbjuds investerare ett sätt att bevara sina kontanter samtidigt som du tjänar en liten avkastning.

penningmarknadsfonder professionellt förvaltade, kollektiva investeringsplaner som förenar sina pengar från ett antal investerare och typiskt investera i statspapper, bankcertifikat, eller asset backed commercial paper. Även penningmarknadsfonder inneha den minsta risk, har de också lägre avkastning. Till skillnad från andra kollektiva investeringar, penningmarknadsinstrument aktier är likvida och lösas in när som helst. I USA är Investment Company Act of 1940 används av Securities and Exchange Commission (SEC) för att reglera alla penningmarknadsfonder. Penningmarknadsfonder köpa skulden med högsta betyg som mognar i minst 13 månader. Bortsett från statliga värdepapper och återköpsavtal, kan portföljen inte investera mer än 5% i en enskild emittent. var den vägda genomsnittliga löptid (WAM), vilket är kombinationen av den tid som finns kvar i varje lån multiplicerat med hur många procent av det totala lånet poolen varje lån har behandlas också. Penningmarknaden måste ha en WAM på 90 dagar eller mindre. Regel 2a-7 styr dessa begränsningar. p

Inlösen av aktier penningmarknaden vanligen betalas ut inom sju dagar efter anbud. § 22 (e) av investeringsbolaget Act 1940 att registrerade öppen företag kan inte upphäva rätten till inlösen av aktier penningmarknaden. Det säger också företagen måste betala vinning av inlösen inom sju dagar, om inte vissa fall eller krissituationer är tillåtet enligt kommissionen.

penningmarknadsfonder som syftar till att hålla sina substansvärde (NAV) på $ 1,00 US-dollar (USD ) per aktie, med endast avkastningen varierar. Även förlora på en penningmarknadsfond är sällsynt, är det möjligt. Reservfonden aktier sjönk till $ 0,97 USD tisdagen den 16 september 2008, i vad som kallas "Breaking the buck. " Detta hände efter emitterade av Lehman Brothers, som gick i konkurs en dag tidigare, skrevs av. Denna händelse orsakade stora investerare ångest.

p

penningmarknadsfonder som traditionellt inte har varit försäkrad av den federala regeringen, till skillnad från penningmarknaden inlåningskonton. Som svar på händelserna i mitten av september 2008 meddelade det amerikanska finansdepartementet tillfälligt garantiprogrammet för amerikanska penningmarknadsfonder. Innan investera i en penningmarknadsfond, är det viktigt att potentiella investerare läsa alla fondens tillgängliga informationen. Detta skulle inkludera prospekt, dess profil, sin senaste rapport aktieägare, och allt annat finns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.