Vad är Kapitalförsäkringar?

Kapitalförsäkringar är en form av livförsäkring som betalar ut när den mognar, oavsett om huruvida eller inte den försäkrade lever. Detta är en av de mest kostsamma formerna av livförsäkring, och den kan användas på olika sätt. I likhet med andra typer av investeringar, är det en bra idé att prata med en revisor eller finansiella rådgivare innan de köper kapitalförsäkring, att bekräfta att det är det bästa alternativet. Kapitalförsäkringar är mycket låg flexibilitet, vilket kan göra det ett dåligt val för människor som är rädda att drabbas av svängningar i intäkter eller ekonomiskt behov. När en kapitalförsäkring politik är skrivet, utan är tänkt att löpa under en period som kan variera mellan 10 och 30 år. Mängden utbetalningen bestäms av storleken på bidragen, och kortare kontrakt, de dyraste premierna. Många människor bosätta sig på en 20 års löptid, vilket ger dem tillgång till medel inom en rimlig tid, men kommer inte att åtföljas av premier som är svåra att ersätta. När kapitalförsäkring förfaller, en utbetalning sker till den försäkrade. Om den försäkrade har avlidit, går utbetalningen till stödmottagaren namnet på politiken. Kapitalförsäkringar kan också betala ut om någon blir allvarligt sjuk eller gravt funktionshindrade, och om detta är ett alternativ som önskas, bör den försäkrade se till att diskutera det vid köp av politik.

Människor kan använda kapitalförsäkringar för saker som att planera för college kostnader, bortsett pengar till pension och andra situationer där det kan finnas ett ekonomiskt behov i framtiden. Fördelen med kapitalförsäkring är att den betalar ut en uppsättning och kända belopp, vilket gör den mer tillförlitlig än andra typer av investeringar. Nackdelarna hör att medlen kommer att beskattas, oförmågan att dra nytta av uppåt svängningar i marknaden som kan användas för att generera mer pengar, och oförmågan att få tillgång till medlen före förfallodagen utan att betala en avgift kapitulation.

Skulle någon välja att kassera ut en politik kapitalförsäkring tidigt, kommer försäkringsbolaget minska beloppet för utbetalning, och kan ta ut extra avgifter. Det mindre tid kvar på kontraktet, kommer mer pengar finnas tillgängliga, men det fulla nominella värdet av politiken kommer inte vara tillgängliga. Av denna anledning är kapitalförsäkring politik vanligen rekommenderas till personer som har tillgång till likviditet, med en blandning av investeringar som kommer att säkerställa att de inte behöver ta ut försäkringen innan den mognar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.