Vad är Fjärilen strategin?

En köpoption har rätt att köpa en viss tillgång till ett fast pris på eller före ett visst datum. En säljoption är rätten att sälja en viss tillgång till ett fast pris på eller före ett visst datum. Parlamentet värdeökning när priset på den underliggande tillgången går upp, sätter öka i värde när priset på den underliggande tillgången går ner. En fjäril strategi är en alternativ strategi med flera sätter och /eller krav på att göra en satsning på framtida volatilitet utan att gissa i vilken riktning marknaden kommer att röra sig. är en lång fjäril strategi gjord av tre uppsättningar av antingen sätter eller samtal med samma utgångsdatum men olika lösenpris (strikes). Till exempel, med den underliggande tillgången handel på 100, en lång fjäril strategi kan byggas genom att köpa puts (eller samtal) vid 95 och 105, och försäljning (kortslutning) dubbelt så många puts (eller samtal) 100.

inte

Om den underliggande ändrar priset gick ut, sätter på 95 och 100 kommer att löpa ut värdelösa, och lägger till 105 kommer att vara värd 5 (från 105-100). Om det underliggande instrumentet är större än 105 vid utandning, alla lägger ut värdelösa, och den ursprungliga kostnaden för fjärilen är storleken på förlusten. Om det underliggande instrumentet är mindre än 95 vid utandning, vinsten från de köpta ställas till 105 kommer att kompensera de förluster som de kortsluten uppskattar till 100, och förlusten är återigen endast de initiala kostnaderna för att inleda fjäril strategi. I huvudsak är detta en begränsad risk, begränsad få syn på kortsluter volatiliteten i den underliggande, den högsta vinsten kommer när den underliggande saknar volatilitet alls. En kort fjäril strategi är motsatsen, en begränsad risk, begränsad få syn på att vara lång (satsa på en ökning) volatiliteten i den underliggande. Genom att köpa in strejken och sälja utanför strejker, har situationen sin största förlust när den underliggande inte rör sig, och dess största vinsten när den går antingen på utsidan lösenpriser. En kort fjäril strategi vinst även från en stor röra sig upp eftersom det kommer från en stor röra sig nedåt. En vanlig fjäril strategi använder antingen alla samtal eller alla ställer. En lång Iron Butterfly säljer en sälj och en ring på insidan strejken, och köper en sätta på lägsta strejken och ett samtal på högsta strejken. En kort Iron Butterfly köper en sälj och en ring på insidan strejken, och säljer ett sätta på lägsta strejken och ett samtal på högsta strejken. I termer av vinst och potentialer förlust, järn fjärilar ser väldigt likt vanlig fjäril byggs från antingen alla sätter eller alla samtal.

I allmänhet är enda gången finns det en fördel att välja en typ av fjäril strategi framför en annan är om det finns en prissättning skillnader när sätter och uppmanar till ett av dem billigare att köpa eller mer lönsamt att sälja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.