Skulle jag få en Subprime lån?

Ordet subprime-lån är något förvirrande. Sedan sub sätt nedan, vore det rimligt att anta att en subprime-lån är önskvärt som under prime ränta som erbjuds vid en viss tidpunkt. I själva verket är det tvärtom. Subprime-lån erbjuds på ovanför Prime-räntan, oftast på grund av en persons kreditvärdighet är mindre än perfekt och utgör en större risk för långivaren inte återbetalas. Detta innebär att personen betalar mer ränta på pengar som lånats i stället för mindre.

Prime anses vara den ränta till vilken banker och andra långivare kommer att erbjuda lån till kunder med de bästa kreditvärdighet. Inte alla långivare kan utnyttja de bästa priserna, och dessa priser varierar betydligt beroende på marknad och typ av lån. Ett subprime-lån kan också variera kraftigt. De flesta finansiella rådgivare visar shopping runt om du kan bara ha en subprime-lån eftersom varje långivare kan ha olika kriterier för att fastställa kreditvärdighet.

Vissa finansiella experter ger även råd att inte ta ett lån om du kan få endast en i subprime-takt, eftersom du i slutändan betalar mer i ränta än lån du kan få en prime rate. Men i vissa fall är det fortfarande meningsfullt att få ett subprime lån om pengarna verkligen är nödvändigt och det finns inte andra sätt att betala av skulder. Med sjunkande priserna på bostäder i vissa områden från och med 2006, vissa människor som skulle ha betraktats som ett subprime lån kanske inte kan få ett. Ett antal långivare har fokuserat på lånade pengar på subprime-pris till låntagare med mindre än perfekt kredit. Den idealiska för många av dessa låntagare, köper hem under 2004-2005, var att fastigheter hade fått ett uppsving och att inom några år att etablera kreditvärdighet, skulle låntagare kunna refinansiera sina hem till lägre taxor. Vissa tog ut ränta endast lån med hög subprime pris, vilket innebar att de var inte uppstår någon rättvisa i sina hem. I stället för de boende boom fortsätter en betydande nedgång i hemmet värden inträffade under 2006 och 2007. Många människor har kunnat refinansiera sina hem för ett lägre pris, och personer med intresse-lån enbart satt fast med större stöd än de hade råd, och hem som faktiskt mindre värda än vid köptillfället. Subprime-kurs fick ingen hjälp av frågor och många människor tvingades sälja sina hem eller standard på sina lån. Denna situation har lett till oro bland långivare vars primära kunder är de med subprimelån. Ett stort antal av betalningsförsummelser avseende lån på grund av oförmågan att göra stora betalningar har lett till långivarna med mindre pengar att låna, och mindre vinster.

Under 2007 har vissa långivare inrättats mer strikta kriterier för att erhålla ett subprime-lån, och har också ökat de räntor som pengar kan lånas. Detta innebär att färre hemförsäljningsavtal, en fortsatt nedgång i detaljhandeln värden för bostäder och en stagnerande bostadsmarknaden. Å andra sidan, vilket gör det svårare att få en subprime-lån kan rädda vissa människor pengar och skapa incitament för dem att öka sin kredit-betyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.