Hur får jag ett lån med säkerhet?

lån med säkerhet är en av de vanligaste typerna av lån i bruk idag. Huvudsak lån av detta slag kräver att låntagaren löfte någon typ av säkerhet till långivaren under hela låneperioden. Den säkerhet måste vara i form av en materiell tillgång och måste vara minst lika värdefull som summan av det lånade beloppet. För att få lån med säkerhet, finns det några kvalifikationer som en låntagare måste uppfylla.

Även om villkoren kan variera något från en nation till en annan, är säkrade lån vanligtvis inte förlängas om inte långivaren har en rimlig summa förtroende att låntagaren kommer att betala tillbaka lånet plus eventuell ränta. Av denna anledning, banker och andra typer av långivare beteende normalt en kreditupplysning och kontrollera anställning eller stadig inkomstkälla anges av sökanden. När låntagaren är övertygad om att långivaren kan hedra villkoren för själva krediten, är det då möjligt att bestämma räntan och den betalningsplan som kommer att utvidgas till låntagaren.

Långivaren får också vidta åtgärder för att kontrollera att tillgången presenteras som säkerhet är verkligen tillhör den sökande. Till exempel, om ett hem används som säkerhet, kommer kreditgivaren att kontrollera att sökanden i själva verket är husägare på rapporten. Långivaren kommer också att ta hänsyn till alla utestående inteckningar eller andra lån som för närvarande är upptagna i hemmet som säkerhet, och avgöra om det finns tillräckligt med kapital för att förtjäna att godkänna det garanterade lånet.

Även om användningen av vissa typer av säkerheter, en bank eller annan långivare kommer att placera en stor tonvikt på vad deras forskning visar om generell karaktär och ekonomiska vanor sökanden. Bör forskningen visar att låntagaren inte är en bra risk även om han eller hon har ett bra jobb och en tillgång som ägs användas som säkerhet, långsam betalning av andra lån anses vara en indikator på ett potentiellt problem. I denna situation kommer långivaren antingen avslå låneansökan eller förlänga lånet till högre räntor, som ett svar på den större risk som långivaren tar på sig.

För att få bästa möjlighet att få lån med säkerhet till bästa möjliga ränta, är det viktigt att se till att din kredit rapport är i bästa möjliga skick. Kontrollera också att du är närvarande på alla dina andra skuldförbindelser. Be inte om ett lån belopp som överstiger din förmåga att återbetala enligt villkor. Sista, se till att säkerheten måste du pant är åtminstone värt det nominella värdet av det säkrade lån du söker. med alla dina finansiella, arbete och grundläggande information till hands när du ansöker om lån med säkerhet kommer också att påskynda dina chanser till ett snabbt godkännande. Innan man lämnar låneansökan, prata med långivaren i förväg och fråga vilken typ av dokument som krävs tillsammans med ansökan. Dessa kan inkludera en fotokopia av körkort eller annan fotolegitimation kort, en nyligen lönecheck påbörjad, elräkning, och kontaktuppgifter till din arbetsgivare.

I allmänhet tar det inte mer än några arbetsdagar för att godkänna eller förkasta ett lån med säkerhet. Vissa institutioner kan ge ett svar inom några timmar. Om din ansökan avslås, se till att ta reda på varför. Detta ger dig möjlighet att rätta till eventuella problem som orsakat avslaget innan du gör en låneansökan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.