Vad är telefonkort Service?

telefonkort tjänst är ett betalningsalternativ där kunderna betalar för telefonitjänster i förväg. Detta står i kontrast till telefonitjänster där ett kontrakt krävs och tjänster betalas på återkommande basis. Medan de flesta former av telefonkort service är förknippade med mobiltelefon-användning, det finns också fasta tjänster som kontantkort också. Till skillnad från en vanlig service, behöver telefonkort tjänster som inte ingått någon form av avtal eller binda dig till ett minimum av användningen för att säkerställa en god per minut pris på teletjänster. Till exempel kommer en typisk förbetald mobiltelefon tjänsten kräver att abonnenten att köpa en telefon rakt av, sedan inkrementellt köp block samtalsminuter för användning. När och om det behövs, abonnenten köper extra minuter. Det finns inga månatliga serviceavgifter och inga extra avgifter att betala.

Även mobiltelefoni är den vanligaste formen av förbetalda telefon, det är ett litet och växande marknad för förbetalda trådbundna tjänster. Lokala och regionala företag i vissa delar av abonnenter världen där det finns möjlighet att köpa sina egna fasta telefoner och block inköp av protokollet för användning via trådbundna tjänster. Som med mobiltelefoni, ligger ansvaret för den abonnent att köpa ytterligare minuter innan uttömma nuvarande bank minuter eller eventuellt betala en återinkoppling avgift tillsammans med att köpa extra minuter. Det finns flera goda skäl till överväga telefonkort tjänst. Först handlar det om något långsiktigt åtagande. Till skillnad från traditionella planer, förbetalda tjänster kräver inget mer än att köpa minuter om det behövs för att de fungerar. Denna flexibilitet gör det möjligt för konsumenter som tycker att tjänster av en leverantör för att vara undermålig enkelt byta till en annan leverantör utan att drabbas av några påföljder.

Nästa, ett telefonkort tjänst gör det möjligt för abonnenten att ta kontroll över kommunikationen kostnader. Eftersom användare köper samtalsminuter i förväg, är det möjligt att projicera den förväntade användning och köp minuter därefter. Detta kan skapa en situation där budgetera kostnaderna är inte längre begränsad till en månatlig format. Till exempel kan abonnenten bestämma att det är möjligt att köpa sex månader värt minuter på en gång och därmed utesluta en månadsbudget post helt och hållet.

För personer som i stor utsträckning använda fasta telefoner och mobiltelefoner under loppet av en månad, det finns en god chans att alternativet med telefonkort tjänst inte är kostnadseffektivt eller bekvämt. Använda en förbetald tjänst skulle troligen resultera i en högre månatlig kostnad snarare än att sänka kommunikationskostnader. Men människor som konsekvent använder en relativt liten mängd telefonsamtal minuter skulle göra klokt i att överväga en förbetald plan. Medan andelen per minut kan vara högre än med avtalade planer, fördelar inga avtalsmässiga åtaganden och betalar bara för vad som används ofta kompenserar för högre ränta och som faktiskt sparar användarens pengar på månadsbasis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.