Vad är ett nollsaldo konto?

En nollbalans konto är en finansiell mekanism som utnyttjas för att göra betalningar, men inte behålla någon typ av ditt saldo. Ett exempel på en nollsaldo konto skulle vara ett företags checkkonto som används för att betala säljare av företag, men endast innehåller tillräckligt med medel för att omfatta de kontroller som utfärdas. Generellt sett är medel för en nollsaldo konto erhållits från en annan finansiella balansen under kontroll av verksamheten. kan begreppet noll balans konto utnyttjas av flera skäl. En av de vanligaste fördelarna med att upprätthålla en balans mellan noll i checkkonto är att resurserna inom företaget eller organisationen kan hållas i andra ekonomiska redogörelser som är räntebärande. Detta innebär att medlen kan tjäna mer intresse, bara flyttas till checkkonto strax innan kontrollerna kommer att läggas fram för betalning. Som ett resultat kan företaget uppnå en betydande del av ränteintäkterna under loppet av kalenderåret.

Ett annat skäl för att upprätthålla en nollsaldo konto är att det är mycket lättare att spåra transaktioner som är kopplat till kontot. I en tid då bankkort är ofta knutna till att kontrollera räkenskaperna, en nollsaldo strategi bidrar till att säkerställa att all användning av betalkort sker endast med tillstånd i förväg, och när medel finns tillgängliga för att föras över till kontot för att täcka användningen . Denna nivå av pengar förvaltning kan minska risken för oavsiktliga inköp som kan använda medel som behövs för att täcka övriga driftskostnader.

Den nollbalans konto eller ZBA, är ett utmärkt verktyg för att hantera resurser när det inkomstbelopp som körs nära skuldbelopp som måste avslutas på kort sikt. Det är dock viktigt att behålla nollbalans konto vid samma institution som befälhavare räntebärande konto. Detta säkerställer att medel kan överföras realtid eller åtminstone på samma arbetsdag. Tänk på att fonder överföringar mellan konton som omfattas av villkoren för användning i kraft för de särskilda finansiella institut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.