Vad är ett certifikat för leverans?

En intyget är ett dokument som används i den finansiella världen att bekräfta att värdepapperen har levererats till en person eller courtage. Detta dokument är också ibland som ett intyg om leverans och acceptans (D A), vilket återspeglar det faktum att värdepapperen har levererats och godkänts. Detta intyg ger rättsligt skydd till båda parterna i överföringen, och det är en rutinmässig del av det pappersarbete som förs på mäklarhusen och värdepappersföretag. Innan en säkerhet kan genomföras, måste det kontrolleras att bekräfta att den är klar att levereras. Om säkerhet anses "Good Delivery", betyder det att det inte finns några restriktioner eller hinder för att en överföring, och att allt är i gott skick. Om säkerhet inte kan överlåtas, är det "dålig leverans", och de frågor som måste rättas till innan en överlåtelse kan ske. När säkerheten bedöms vara klar för leverans som en del av en överenskommen finansiell transaktion, en köpare eller en agent inte kan vägra ta emot.

Ur tanke på den som säljer säkerhet, ett intyg om leverans bekräftar att säkerheten verkligen kom fram, och att det godkänts av köparen eller köparens ombud. Om köparen senare ifrågasätter giltigheten av transaktion eller hävdar att säkerheten var inte levererats, kan säljaren ge intyget till stöd för sin ståndpunkt. På samma sätt kan köpare använda ett certifikat för leverans eller avsaknaden bevisa giltigheten i en transaktion.

individer som arbetar genom värdepappersföretag sällan hantera certifikat för leverans och annat pappersarbete i samband med köp och försäljning av värdepapper . Istället hanterar en mäklare eller agent dessa dokument, vanligtvis ut en liten avgift till kunden för tjänsten. Enligt lag i de flesta regioner, måste värdepappersföretag publicera listor över sina avgifter och provisioner för olika tjänster, inklusive det belopp som hanterar ett intyg om leverans.

Personer inte känner till detaljerna att investera skulle vara mycket rådas att arbeta med en erfaren mäklare eller konsult för att säkerställa att deras transaktionerna är lagliga och korrekt loggas. Underlåtenhet att fylla i papper på rätt sätt eller att redovisa utbyts värdepapper kan leda till rättsliga påföljder, allt från böter till fängelse, även om avsikten inte var bedrägligt. Konsumenterna bör också vara noga med att använda medel som har tillstånd att bedriva handel med värdepapper på andras vägnar. De flesta regeringar kräver lanseringen av myndigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.