Vad är ett Social Security Check?

A Social Security kontroll är en typ av kontroll en person får eftersom han är berättigad till sociala förmåner. Till exempel i USA, pensionärer och funktionshindrade personer kan vara berättigade till monetära förmåner för att hjälpa dem att täcka kostnaderna för det dagliga livet. Överlevande pensionerade amerikaner som är avlidna och anhöriga till dem som är berättigade till social trygghet kan erbjudas i form av bidrag. Det är viktigt att notera att vissa stödmottagare får sina pengar genom direkt insättning istället för papper kontroller, men de kan hänvisa till dessa avlagringar som social trygghet kontroller också.

socialförsäkringsförmån kontroller, inklusive förmåner som betalas genom direkt insättning, vanligen betalas varje månad, men det är varje kontroll faktiskt som betalning för föregående månads fördelar. Till exempel, en social trygghet kontrollera en mottagare tar emot i december är faktiskt nytta priset för november. När en mottagare tar emot sin check beror på hans födelsedatum. En person som är född den 1 genom 10: ei månaden bör få sin sociala trygghet kolla om den andra onsdagen i varje månad medan de som är födda på 11: e till 20: e månaden skall betalas på den tredje onsdagen. De med födelsedatum från den 21 till den 31 i månaden bör betalas den fjärde onsdagen.

Beloppet för varje social trygghet kontrollera varierar också. Till exempel social trygghet kontrollera belopp beror på ett genomsnitt av månadslönen en före detta arbetstagare som under en period på upp till 35 år. Sedan gäller Social Security Administration en särskild formel, som kallas den primära försäkringsbelopp (PIA) formel, till genomsnittet för att komma fram till en förmån tilldelning. Denna speciella formel betraktar allmän lönerna i hela landet. Pensionerade arbetstagare förmåner beror också på huruvida pensionärer arbetade slutat arbeta före normal pensionsålder. Förmåner kan vara lägre för arbetstagare som gick i pension tidigt och högre för dem som gick i pension efter den normala pensionsåldern, den normala pensionsåldern i USA kan komma att förändras för varje år.

Förtidspensioneringarna beräknas på ett annat sätt. De bygger på den genomsnittliga livsinkomsten för funktionshindrade individen. Liksom pensionsförmåner är de betalas månadsvis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.