Vad är ett Life uppgörelsefonden?

Livförsäkring är en av de största företagen i världen och livet uppgörelsefonden är en av de senaste inkarnationer eller Spinoffs av den framväxande försäkringsbranschen. Ett liv uppgörelsefonden kan hänvisa till någon av ett antal institutionella investerare som köper livförsäkringar från dem som annars skulle lösa ut dem ut och överlämnande fördelarna. Universal, eller "helhet" livförsäkringar är de som säljs till ett liv uppgörelse fond, snarare än en livförsäkring.

Begreppet liv uppgörelsefonden sitt ursprung i USA, där en universell livförsäkringar är relativt vanliga. De flesta av dessa åtgärder, upp till 90% av vissa beräkningar aldrig leder till en fordran på den försäkrades död. Mycket av detta beror på att den försäkrade normalt har möjlighet att ta en stor kontantbetalning Medan han fortfarande levde, snarare än att vänta tills döden för en fordran som lämnas in av hans familj, men dessa kontanta betalningar i allmänhet inte i närheten av Värdet av en politik. Till exempel kan en person ha universell livförsäkring i form av en politik som betalar $ 500,000 US dollar (USD) i händelse av dödsfall för den enskilde. Om han bestämmer sig för att ta kontanter någon gång istället för att fortsätta att betala månadsvis premier, är det inte ovanligt att det beloppet vara betydligt lägre, kanske någonstans i närheten av $ 50,000 USD. Det är där livet uppgörelsefonden kommer in i bilden. Dessa institutionella investerare kommer att ta över en människas liv försäkring, och fortsätta betala premier till individens död. I utbyte för tilldelning av hans död förmåner till tredje part, får försäkringstagaren en mycket större kontant betalning än han skulle från ett livförsäkringsbolag. I exemplet ovan kan han få $ 175. 000 dollar, istället för $ 50,000 USD. Det skäl som en person kan ha för att vilja ta ut en livförsäkring varierar, men det är klart att det i många fall kan ett liv uppgörelsefonden erbjuda en lukrativ affär, jämfört med att endast arbeta med försäkringsbolaget. Fonden samlar död förmåner för en person dör, oftast svarvning en vinst på cirka 15%. Det verkar som om alla har varit rättvist behandlade, men det finns några bakomliggande omständigheter som måste övervägas.

För att starta kan det vara svårt för den försäkrade att hitta vilken fond liv lösning erbjuder de bästa. Även om konkurrensen har mer eller mindre en utjämnande effekt, kan informationen fortfarande vara svårt att komma med. Också, eftersom denna nisch av branschen för finansiella tjänster växer, kommer lönsamheten minskar, vilket innebär att kontant betalning för politiken sannolikt kommer att minska med tiden också. Dessutom, ju tidigare den försäkrade dör, desto bättre är det ekonomiskt för uppgörelsefonden. Detta awkward incitament problemet är nog att hålla vissa värdepappersföretag ut verksamhet i livets bosättningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.