Vad är en valuta carry trade?

Valuta bedriva handel satsar strategier som innebär att sälja en valuta med en lägre ränta och använda inkomsterna från försäljningen för att köpa en annan valuta som förväntas ge en högre ränta. Denna kombinerade strategi för att köpa och sälja valuta är i huvudsak ett försök att tjäna pengar baserat på inte bara växelkursen mellan två valutor, men också skillnaden i räntor. När genomförs under de rätta omständigheterna, en valuta bedriva handel kan generera en fin vinst mycket snabbt.

Tillsammans med utbyte av valutor, är det inte ovanligt att valutan carry trade för att en tredje åtgärd, till exempel köp av en obligation. Obligationen är köpt för samma belopp i den valuta som förvärvades från intäkterna från försäljningen av basvaluta. Ofta är detta ett försök att maximera storleken på avkastningen på räntan, och i viss mån isolera investeraren från fluktuationer på valutamarknaden. Men detta tredje steg i den övergripande metoden är ibland utelämnas, beroende på syftet med den enskilda investeraren. En av de viktigaste faktorerna att tänka på en valuta carry trade är att investerare hoppas att växelkursen mellan två valutor kommer att vara mer eller mindre stabila tillräckligt länge för att få avkastning. När detta är fallet, är investeraren kan tjäna en trovärdig avkastning, men förmodligen inte en som är betydande. Men om valutan som köpts falla i jämförelse med basvaluta står investeraren att förlora en betydande del av investeringen.

Väljer att delta i någon valutaväxling med ett öga mot vinstsyfte utanför räntor kräver en noggrann uppföljning av förhållandet mellan de båda valutorna. Ofta kommer en investerare vill granska volatiliteten framgår av båda valutorna under senare perioder innan de genomför en valuta carry trade. Samtidigt skulle investeraren göra klokt i att bedöma den aktuella ekonomiska, politiska och andra faktorer som kan påverka värdet av varje valuta under kommande perioder. Underlåta att göra detta ofta leder till att förlora pengar, snarare än att göra en vinst från valutan carry trade strategi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.