Vad är en överlåtelse av hyror?

Ett uppdrag av hyror och arrenden är ett avtal mellan ägaren av en viss fastighet och en utsedd andra parten. De villkor tillåta att andra parten för att samla alla hyror betalas av hyresgäster och att förvalta denna egendom under en tid. Denna typ av arrangemang är oftast används för att lösa ett lån eller någon form av krediter av den andra parten till fastighetsägaren, och förblir i kraft till dess att skulden betalas till fullo.

Under tiden för överlåtelse av hyror, förblir fastighetsägaren ägare rekord för fastigheten. Det finns ingen överlåtelse av äganderätt, även om långivaren ges vanligtvis förmånen att förvalta egendomen som han eller hon finner det lämpligt. Detta innebär att för den tid avtalet, kan långivaren använda en del av de insamlade intäkterna att behålla fastigheten, samtidigt som resten av de insamlade hyresbetalningar mot återstoden av lånebeloppet.

Valet att skapa en överlåtelse av hyror vanligen äger rum eftersom fastighetsägaren är i behov av en snabb infusion av resurser av någon anledning. Snarare än att gå med ett lån och enkelt med fastigheten som säkerhet, medger tilldelning av hyror effektivt fastighetsägaren att låna mot framtida inkomster som realiseras som hyresgäster göra regelbundna hyresbetalningar. Som med alla typer av lån situation finns det en ränta som tillämpas på återstoden, med en del av varje månads intäkter oavkortat går att pensionera sig en del av principen liksom några av upplupen ränta.

Fördelen för fastighetsägaren är att lån med denna bestämmelse ofta gör mycket konkurrenskraftiga räntor. Detta innebär att under hela lånets löptid, är ägaren kan betala mindre ränta på lånet omgångar. Eftersom en överlåtelse av hyror lätt kan byggas upp mellan två individer finns det också den fördelen att inte behöva gå via en bank eller inteckning flygbolag. Om fastighetsägaren kan hitta en ängel långivare som är villig att föra pengar nu och ta emot betalningar tillbaka från uthyrning inkomsterna varje månad är det pappersarbete till ett minimum, och ägaren kan få förskott på nästan omedelbart.

Det är inte ovanligt att en överlåtelse av hyror till att även innehålla klausuler som skyddar både fastighetsägaren och långivaren. Dessa bestämmelser ger utlånaren skydd i händelse av att de insamlade hyror halka under en viss punkt på grund av vakanser. Samtidigt har ägaren skyddad från långivaren att försöka få äganderätten till fastigheten så länge de månatliga utbetalningarna uppgå till lägst siffra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.